Mikortól lesz elérhető a használt lakásra nyújtott kamattámogatott hitel?

Tisztelt Szakértő!

Érdeklődnék mikorra várható a jövő évre ,,meghirdetett” kamattámogatott lakáshitel (használt lakásra) hivatalos (közlönyben leírt) megjelenése? Mivel legjobb tudomásom szerint EU jóváhagyásra vár és így nem biztos a január 1-től érvénybe lépés.
Üdv: Gergő

Kedves Gergő!

Információnk szerint is az EU jóváhagyására vár az otthonteremtési kamattámogatás, így a Magyar Közlönyben való kihirdetésének pontos dátuma egyelőre nem ismert.

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hitelszakértő!
Érdeklődnék az állami kamattámogatásról használt lakás vásárlása esetén. Egy 54 m2-es használt lakást vásárolunk, a hitelkérelmünk be van adva, két 3 év alatti kisgyermekünk van. Érdeklődnék, hogy igényelhetünk-e kamattámogatást, mert a bank szerint használt lakásra semmi sem jár. Az ingatlan értéke 5 millió Ft.
Köszönettel!
Orsi

Tisztelt szakértő! Használt lakás vásárlásához szeretnénk kamattámogatott hitelt igénybe venni, melynek egyik feltétele, hogy az eladó nyilatkozattal igazolja, hogy e lakás helyett az eladástól számított 12 hónapon belül másik lakást kíván vásárolni. Kérdésem, ha valamilyen oknál fogva 12 hónapon belül mégsem vásárol ingatlant az eladó, akkor ez visszafizetési kötelezettséget ró-e az igénylőre, vagy a hitel igénybevételéhez csak a szándéknyilatkozat szükséges? A másik feltétel, hogy a hitel kamattámogatással érintett összege nem haladhatja meg a 6 millió forintot. Ez azt jelenti, hogy a felvett hitel lehet akár több, mint 6 millió Ft, csak az e fölötti részre a normál kamat vonatkozik, vagy… Továbbiak »

Kedves Szakértő!
Szeretném megtudni, hogy a kamattámogatás használt lakás vásárlása esetén mit jelent pontosan, forintba kifejezve? Az estemben ez úgy nézne ki, hogy 8 M Ft-os lakást vásárolnék és 4,5 M Ft-os hitelt vennék fel.
Köszönettel, Sándor


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x