Tisztelt Címzett!

Arra szeretnénk választ kapni, hogy mikortól lehet a hitelfolyósító bankhoz fordulni? Mivel felmondott jelzálog alapú lakáshitelünk van, nem tudjuk törleszteni, szeretnénk a NET segítségét kérni, hogy maradhassunk továbbra is saját lakásunkban, de bérlőként a továbbiakban szerződést kötni. Megyei városban, panellakásban lakunk, igaz az ezzel érintett nehéz helyzet szétválasztotta a családot. Aktív korúak ellátásában részesülök, 52 éves vagyok. Jelenleg egy gyermekem él velem, aki nappali tagozaton tanul gimnáziumban. Mivel két gyermeket jelöl meg a NET, ez hány éves korig számít? A volt párom a Magyar Honvédségnél katona, mellénk áll anyagilag és velünk szeretne lakni, mivel 1/2 tulajdonrész az övé is, meg sajnos önerő is volt ebben a lakásban. Újra együtt szeretne lenni a család, mert csak így tudjuk támogatni egymást. De ehhez meg kell tudni tartani a lakásunkat, nem kerülhetünk utcára. Albérletet már nem tudnánk bevállalni, nagyon drága.
Mikor, kihez fordulhatunk bizalommal?
Előre is köszönjük megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel
Egy aggódó család.

Kedves Érdeklődő!

A NET (Nemzeti Eszközkezelő Társaság) a tervezettnél korábban, várhatóan már 2012. január 1-től megkezdi működését. A törvénymódosítás azonban még nem került kihirdetésre, így a pontos részletek nem ismertek.
Az eszközkezelő segítéségének igénybevétele valóban gyermekszámhoz kötött. Legalább két gyermek esetén lesz elérhető. A gyermekek életkorára vonatkozó előírás szintén a törvény kihirdetését követően válik ismertté.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2008-ban vettünk fel volt férjem ingatlanára szabad felhasználású jelzáloghitelt. Az adós én vagyok, de tulajdonom nincs. Egy év múlva elváltunk. Én elköltöztem az ingatlanból és azóta a hitel nincs fizetve. Perlem a bankot, hogy érvénytelen a devizahitel.
Fel lehet még az Eszközkezelőnek ajánlani az ingatlant, vagy peren kívüli egyeszséget hogyan lehet inditani? Kereskedelmi és hitelbanknál.
Köszönöm.

OTP devizahitelt vettem fel 5 éve. Jelenleg 3 havi elmaradásom van. Majdnem a triplájára emelték a havi díjat. Képtelen vagyok ezt tovább fizetni, mert van több hitelem is és egyedül nevelem a lányom, aki tovább tanuló és ő is sokban van. Minimálbért keresek. Jelenleg 10 éve egy helyen dolgozom. Szeretném, ha az állam segítene a házvásárlással. De nem tudom hova kell fordulni, mert a bank nem tud ebben segíteni. Szeretnék előbb többet is meg tudni erről a lehetőségről is.

Volt férjemmel 10 éves futamidőre svájci frank alapú jelzáloghitelt vettünk fel. A hitelfelvétel után férjem elhagyott. A lakás használati jogát én kaptam, a tulajdonjog ½-1/2 arányban van a volt férjem és az én nevemen. 5 évig én fizettem a hitelt, mivel a volt férjem nem volt hajlandó fizetni. Most munkanélküli lettem, nem tudom fizetni tovább a hitelt, de már a lakásra sem tartok igényt. Mit tudok tenni?

Törlesztő részletünk 120 ezerről 220 ezerre emelkedett. Én BAR listás is vagyok. A 3/4 részben saját tulajdonomban lévő kertes családi házra vettünk fel kölcsönt a férjemmel. Az adósságunk jelen pillanatban kb. 102 ezer svájci frankra emelkedett. Szeretnénk a bankkal megegyezni, hogy bérlőként lakhassunk ott tovább. A házat szüleim építették, most a bátyámmal élünk együtt. Egy 7 éves fiúnk van. Ebben a házban nőttünk fel, ezért tataroztattuk, itt szeretnénk továbbra is élni.
Milyen esetben, hogy lehetnénk bérlők?