Miért olcsóbb a hitel egy lakáshitel előtörlesztése?

Tisztelt Szakérő! 4000000 ft hitelt vettünk fel 2004-ben. Júliusban küldtek egyenleget, hogy mennyi tartozásunk van még: 3000000ft. Most kitaláltam, hogy ki kellene fizetni. Felhívtam az OTP hitelvonalat. Egy hölgy azt javasolta, hogy ne a végtörlesztést válasszuk, hanem az előtörlesztést. Ha befizetem az előtörlesztést, a felvett hitel 50%-t akkor a szerződésmódosítási díj kevesebb lesz, mivel a fennmaradó tartozás csökken. Ezután bementem személyesen az OTP-be, és ott azt mondta az ügyintéző, hogy ez nem így van. Mindenképpen a felvett hitel 4%-t ki kell fizetnem módosításra. Most nem értem, hogy hogy van? Miért nem egyformán tájékoztattak? Szeretném megkérni, hogy segítsen eligazodni ezekben a banki dolgokban, mert én sajnos nem értek hozzá. Előre is köszönöm válaszát.
Kérdést feltette: CSAJANKA
Kedves Érdeklődő!

A hitelek részleges illetve teljes visszafizetése esetén a bankok előtörlesztési, illetve végtörlesztési díjat számítanak fel. Ennek mértéke több tényezőtől is függ, például: hiteltípus, a hitelfelvétel dátuma, a visszafizetendő összeg, stb. Így a felszámítandó díjak pontos mértékét, minimumát és maximumát a banki Hirdetmények tartalmazzák. Az OTP forint és deviza lakáshitelekre vonatkozó Hirdetménye itt található.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x