Miért nem élhetnek a lakáslízingesek a kedvezményes árfolyammal végtörlesztés esetén?

Tisztelt Cím!

Milyen indoklás zárja ki a lakáslízingeseket a tervezetben lévő árfolyamrögzített végtörlesztés lehetősége alól?

Tisztelettel

Judit
Kérdést feltette: Judit

Kedves Judit!

A kedvezményes végtörlesztéssel kapcsolatban született döntés értelmében csak a lakóingatlanon alapított zálogjoggal vagy állami készfizető kezességgel nyújtott devizahitelek esetén lehet élni e lehetőséggel. A lakáslízing azonban nem felel meg ennek a feltételnek.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Saját 3o éve megépített házunkat visszlízingeltük 2008-ban, mert sürgősen tőkére volt szükségünk. Adásvételivel az OTP MEGVETTE HÁZUNKAT, BENYELT 9,5 MILLIÓ ÖNERŐT, és a maradék pénzünket visszaadta chf alapú, de Ft-ban folyósított hitelként. Azóta súlyos betegség miatt, és a chf árfolyam miatt /a törlesztőrészlet a duplája lett/ becsületesen előre jeleztük és kértük a szerződés felbontását. Az ingatlanunkat már jegyzőkönyvvel át is adtuk az OTP lízingnek, de azt mondták, hogy ha a vételár nem takarja be a majd dupla hitelösszeget, az önerőt elbukjuk és még fizethetünk is pár milliót. Ez lehetséges? Ez rosszabb mint az uzsora!! Odaadtuk a házunkat semmiért? Kaptunk hitelt… Továbbiak »

Pénzügyi nehézségek miatt visszlízingeltük a saját házunkat. /zárt végű pénzügyi lízing./ A szerződésben szerepel, hogy az ügylet kizárólag a felveendő hitel összeg miatt jött létre. Korunk miatt hitelt nem kaptunk, itt pedig nincs korhatár. Házunk a bank nevén van, széljegyen szerepelünk mint tulajdonosok a futamidő lejárta után. A CHF miatt nem tudjuk fizetni a számlákat, inkább szerződést bontunk. Nem vagyunk késedelemben. Az elszámolásnál a 180-as CHF vonatkozik ránk??

2007-ben lakásvásárlás kapcsán hitelként a lízing formát elfogadva szerződtünk. Akkor még 20 százalék volt az áfa , most 25 és jövőre 27 lesz. /ez egy nyílt végű lízing/
Aminek apropóján tájékozódni szeretnék, az OTP Lakáslízing ZRt. most adott tájékoztatása szerint a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés nem vonatkozik a lakáslízingre.
Igaz ez?
Üdvözlettel és köszönettel.
Hajnalka

Kérdezném, hogy nyílt végű lakáslízingnél van lehetőség kedvezményes végtörlesztésre? Az önerő 20% volt.
Köszönöm mielőbbi válaszát!

Az ingatlanlízingre miért nem vonatkozik a végtörlesztés lehetősége? Ráadásul abban az esetben,ha az ingatlan eladásra kerül…ne! Emögött is ingatlan fedezet áll és nem egy fedezetlen vagy értékvesztő ( gép,eszköz….) dolog és nem operatív lízing,amely tartós bérlet! A lízing akkor micsoda? Nem tartós bérlet,nem hitel….? Igényléskor a hitel követelményeinek kell megfelelni,utána már egyéb kölcsönnek tekintendő?Attól,hogy tulajdoni lapon nincs zálogjog bejegyezve,ettől függetlenül a kölcsönszerződés és a tartozáselismerő nyilatkozat – ami igen erősnek mondaható – egyértelműen bizonyítja,hogy milyen fedezet (ingatlan) áll mögötte.Arról nem is beszélve,hogy az önerővel mi a helyzet ilyenkor? A bank a kamatokat,árfolyam különbözetet és önerőt is “benyeli”? Mi ez,ha nem… Továbbiak »

Ingatlanlízinges magánszemélyként rám vonatkozik-e a kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége?
Köszönettel: István


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x