Miért kellett teljes tulajdoni lap a lakáshitelhez?

Tisztelt Szakértő!

Azt szeretném kérdezni tisztelettel, hogy ha a 3% bírálati díj megfizetése mellett ( maximum: 150ezer Ft), amit számlákkal igazolok a szakértő által előre megtervezett és a bank által jóváhagyott “költségvetés” (fürdőszoba zuhanyzós csaptelep+ kapaszkodók felszerelése miatt) miért ragaszkodik a bank a teljes tulajdoni laphoz?

A földhivatalnál hiteles papíralapú tulajdoni lap másolat “szemlét” adtak ki 6250.- Ft-ért. (számlát is kaptam róla).
II: széljegy nincs: semmi sem sem utal folyamatban lévő terhelési tilalom, bejegyzés stb, elindítására.
III. rész: bejegyzést nem tartalmaz. (jelenlegi állapot)

Kérheti-e a bank ennek ellenére a teljes “történelmet”?

Tulajdonjog: feleségemmel 50-50% jogcím vétel(1987). A támogatás miatt nem kerül jelzálogbejegyzés az ingatlanra, mert hitelt nem veszek fel, hiszen én előlegezem a költségeket és utána fizeti azokat a számlák alapján a bank. Rokkant nyugdíjas vagyok I. r. csoport. Fogyatékossági támogatást 22.800 Ft (80%) + (130% ápolási díj) is kapok rendszeresen. Állapotom végleges: felülvizsgálat nem szükséges (I.fokú Szakvélemény szerint: önkiszolgálási képessége hiányzik. bal kéz funkcióképtelen).

Azt értem, hogy a tulajdoni lap 30 napnál nem lehet régebbi és azt is, hogy hitelesnek kell lennie.
Azt a tájékoztatást adta a bank, hogy szerezzem be a tulajdoni lapot, annak ellenére, hogy a TAKARNET-től nekik kellett volna lekérdezniük a tulajdoni lapot, ügyintézési díjként. Most kidobtam feleslegesen a 6.250 Ft-ot? Vagy ezt is el kell fogadnia a banknak, amit már egy hete megszereztem (a szemlét)?

Várom megtisztelő válaszát!
Tisztelettel és köszönettel:
László

Kedves László!

Irodánk elsősorban hiteltanácsadással foglalkozik, így annak megítélésében nem vagyunk illetékesek, hogy az akadálymentesítési támogatás benyújtásához milyen típusú tulajdoni lapra van szükség. Ami a hitelfelvételt jelenti, van olyan bank, amely elfogad tulajdoni lap szemle-másolatot, de létezik olyan pénzintézet is, amely teljes tulajdoni lap másolatot kér.

Ez ügyben hivatalos állásfoglalást esetleg a PSZÁF-tól kérhet.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x