5 éve fészekrakóra vettünk egy házat 2.300.000.- (kettőmillió-háromszázezer) Ft-ért svájci frankban. Eddig támogatás volt rá és fixet fizettünk, 75 chf-et 12.000 (tizenkétezer) Ft-ot.

A napokban kaptunk egy levelet, hogy mostantól 208 Chf-et kell fizetnünk, ez most 51.000.- (ötvenegyezer) Ft. A páromnak megszűnt a munkahelye, 26.000 (huszonhatezret) kap. Én gyesen vagyok a két kis gyermekünkkel. Gyest és családit kapok.

Bankban nagyon ellenszenvesek voltak. Futamidő hosszabbítást vagy gyűjtőszámlát ajánlottak és akkor is 40.000 (negyvenezer) a havi fizetendő. Ez egyszerűen hihetetlen hogy a hárommilliót érő házért fizessünk ki hat milliót! Mit tegyük ebben a szerencsétlen helyzetben?

Éva

Kedves Éva!

Egy-egy kamatperiódus lejáratát követően változhat a havi törlesztés összege. Az 5 éves kamatperiódus lejárata miatt a jövőben az aktuális hitelkamatok szerint kell megfizetni a törlesztő részletet. A növekedés köszönhető továbbá a svájci frank árfolyam emelkedésének. Ebben az esetben a havonta fizetendő törlesztő részlet csökkentésére a hitelfolyósító banknál ajánlott lehetőségek valamelyikét vehetik igénybe. (futamidő hosszabbítás, árfolyamrögzítés).

Hitelkiváltásra sajnos nincs lehetőség. Ennek egyik oka, hogy a forintban számított tartozás összege meghaladja az ingatlan értékét, másrészt a hitelfelvételhez legalább 3 havi munkaviszonyból származó, minimálbért elérő jövedelem szükséges. Gyesre, családi pótlékra, munkanélküli segélyre nem nyújtható kölcsön.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2007. augusztusban lakásépítésre forint alapú hitelt vettünk fel 5 éves kamatperiódusra, (mely most járt le), s közben megszületett 2. és 3. gyermekünk. Jelenleg 40.000 forintos törlesztőrészletünk 47.344 forintra emelkedett. A hitel lejárat 2017 októbere. Sokalljuk ezt a közel 20%-os emelést, ez jogos-e? A bankfiók vezető az állami támogatás csökkentésével magyarázta a növelést.
Válaszukat előre is Köszönjük.

Tisztelt Hitelnet!

A honlapjukon található hitelkalkulátorból már próbáltam tájékozódni a lakásvásárlási hitelek törlesztő részletéről, de nem tudom, hogy én azt megkapnám-e.
A lakást amit kinéztem 7,5 millió forintért árulják. Panel. Van 3,5 millió forint megtakarításom. Keresetem átlagosan 85-105 ezer forint közötti.
Ezekkel a feltételekkel megkapnám-e a hitelt és mennyi lenne pontosan, amit havonta fizetni kell?
Köszönöm szíves tájékoztatásukat!
Elemér