Üdv!

Kb. 4 hónapja nyújtottam be a kérelmemet erre a támogatott hitelre. 2020.11.03.-án értesültem róla, hogy elutasították a kérelmemet, pedig hiánytalanul minden papír bent volt, ami kellett hozzá. (Hitelügyintézőt is fogadtam, hogy minden jól menjen.) Be is vették a papírokat a bankba és vártam a választ 4 hónapig. Ami meg is jött: "A kérelmező nem felel meg az adósminősítési feltételeknek".

KATA-s kisadózó vagyok. A tavalyi árbevételem 5.159.000 Ft volt, ugye ennek a 60%-át adja csak meg a NAV nettó jövedelemnek. A jövedelemarányos hitelmutatóba beleférek még úgy is, hogy van már egy hitelem. Beszéltem többször is a bankkal, ott az MFB-vel foglalkozó szakember, aki előminősítette a beadott papírok alapján a kérelmem, és be is vette, azt mondta, hogy nem érti ő sem, hogy miért utasították el, de ő már nem tud mit tenni. A levél szerint az adósminősítési feltételeknek nem feleltem meg.

A kérdésem az volna, hogy pontosan mik ezek az adósminősítési feltételek? Mert én amiket találtam azoknak mindnek megfelelek.

Az Esethez az is hozzátartozik, hogy 1 nappal az elutasítás előtt még úgy beszéltem a Bankkal, hogy megkapom a hitelt, de másnap amikor felhívtam őket egy dolog miatt, akkor már mondta az ügyintéző, hogy nem érti miért, de elutasítottak.

Az elbírálást megpanaszoltam, mivel nem tudom miért lettem elutasítva. A bank semmilyen alternatívát nem ajánlott fel az adósminősítés javítására (akármi is legyen a probléma). Pedig a hitelügyintézőm szerint egy sor lehetőséget kellett volna felajánlaniuk az elutasítás előtt. Ahogy írtam kb. 4 hónapot vártam a döntésre, lejárt az erre a pályázatra a beadási határidő, és nem tudom már máshova beadni, esetleg más paraméterekkel a papírjaim, hogy az algoritmus, amivel minősítenek jónak ítéljen meg.

Választ a levelemre még nem kaptam, a hitelügyintézőm is 2 helyre is elküldte a panaszom.
Remélem közös megegyezésre jutunk a bankkal.
Előre is köszönöm a válaszát!
További szép napot!
Zoltán

Kedves Zoltán!

Sajnos a hitelbírálat ilyen mélységeibe nem látunk bele. Mindenképpen célszerű a bankhoz fordulni első körben, illetve ha ez nem vezet eredményre, esetleg az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához.

Ha elesnek ettől a támogatási formától, és egyéb finanszírozási lehetőségre lenne szükségük, Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre!

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
1 Kérdések és válaszok
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Személyi kölcsönt szeretnék felvenni, mivel CIB Bank elutasít minket.

IMG_20201126_204310.jpg