Tisztelt Hitelnet!

Jövő tavasszal lakásfelújítást tervezünk, és arról szeretnék kérdezni, hogy milyen hitellehetőség van erre a célra? A jövedelem alapján határozzák meg a bankok, hogy mennyi hitelt kaphatok, vagy fedezetre van szükség a hitelhez?

Körülbelül 1,2 millió forintra lenne szükségünk, de a munkálatok egy részét valószínűleg családi segítséggel meg tudjuk oldani, így csak az alapanyagokról tudnék számlát bemutatni. Így is lehetséges kifejezetten erre a célra megkapni a hitelt?

Köszönöm válaszát!
Attila

Kedves Attila!

A lakásfelújítási céllal igényelhet hitelek összege az igénylők igazolt jövedelme és a fedezetül felajánlott ingatlan – ami lehet a hitelcél szerinti lakás – értéke alapján kerül meghatározásra. A hitelbírálatot és a maximálisan felvehető kölcsönösszeget ugyancsak befolyásolja, ha az adósnak már van valamilyen törlesztési kötelezettsége. A felújítási hitel igénylésének alapfeltétele a minimálbért elérő kereset és a legalább 5-6 millió forint értékű ingatlanfedezet.

Lakásfelújításra piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, így nincsen jogszabályban előírt számlabemutatási kötelezettség. Van olyan hitelnyújtó, amely a felújítási munkálatokról benyújtott költségvetés 50%-át számlával kéri igazolni, de olyan hitelkonstrukció is létezik, ahol nincs szükség számlabemutatásra.

Az, hogy a munkálatok egy részét családi segítséggel meg tudják oldani, nem zárja ki a lakásfelújítási kölcsön igénybevételének lehetőségét. A lakásfelújítási hitelek várható törlesztő részletéről online Hitelszámolónk segítségével tájékozódhat. Személyre szabott lakásfelújítási hitelajánlatot Szakértőink díjmentesen készítenek Önnek.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

5 éve van meg a jelzálogkölcsönöm. El van maradva a havi törlesztésem 600.000 forintnak megfelelő svájci frankkal.
A munkahelyem segítene, de a törvény a fizetésemhez köti a kiadható összeget.
Tényleg ezen áll, hogy bukik vagy megmarad a házunk??? sos!

Tisztelt Uram!
Érdeklődni szeretnénk édesapámmal, hogy neki a Nyugdíja 70 000 Ft-és e mellé kapja a Fogyatékossági támogatást, 22 800 Ft, ami szintén véglegesített, mivel 100%-os rokkant! Bár listán nem szerepel, vezetékes telefonnal nem rendelkezik, csak saját névre szóló feltöltőkártyás telefonnal kb. 8 éve!
Illetve használt vagy új lakásvásárlást adnának nekünk!?
Szeretnénk megtudni, hogy minimálisan és maximálisan mennyi Lakáshitelt adnának édesapámnak?? Adóstárs én voltnék, havi keresetem 60 000 Ft + Ápolási díj: 26 850 Ft!
Saját ingatlannal nem rendelkezünk!
Előre is köszönjük a segítségüket és várjuk a tájékoztatásukat!
Üdvözlettel: László