Mi a lakásvásárlás feltétele, mi szükséges hozzá?

Mi a feltétel és mi szükséges még a lakásvásárlási hitel igényléséhez?
Zsolt

Kedves Zsolt!

A lakásvásárlási hitelnek több feltétele is van. A hiteligénylők adatai nem szerepelhetnek a BAR listán. Legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő, minimum 3 hónapos munkaviszonyból származó jövedelmet kell igazolni. A megvásárolni kívánt ingatlan értékének el kell érnie minimum a 4-5 millió Ft-ot. Jogszabály alapján a fedezeti ingatlannak legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként. A maximálisan nyújtható hitelösszeget nagyban befolyásolja az igénylők igazolt jövedelme.

A vételár finanszírozásához piaci kamatozású és államilag támogatott lakáshitel is kérhető, az előírt feltételek teljesülése esetén. A lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletéről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

A hitel elindításához hivatalos jövedelemigazolásra, bankszámla kivonatokra, a megvásárolni kívánt ingatlannal összefüggésben lévő dokumentumokra (adásvételi szerződés, tulajdoni lap, térképmásolat, alaprajz), valamint személyes okmányokra van szükség.

Pénzügyi Partnereink lakáshitel ajánlatát online adatlapunk kitöltésével kérheti.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x