Tisztelt Hitelnet!

2007-ben svájci frank alapú hitelt vettünk fel, mivel azt ajánlották. 3.300.000 Ft-ot. Azóta rendesen fizetjük, bár úgy biztattak bennünket hogyha valamivel feljebb megy a frank, akkor kb. 1.000-1.500 Ft-tal nőhet a törlesztés, de ez nem vészes. 24.000 Ft-tal kezdtük a törlesztést. Úgy gondoltuk, hogy ez belefér a keretbe.

Mostanra már volt, hogy 43.000 Ft-ot fizettünk, így beléptünk az árfolyamgátba. Így havi 30.839 Ft-ot fizetünk. 20 évre adták a hitelt. Kb. 17.000 chf van vissza. De én nagyon sokallom még a fennmaradó hitelt.

Mit ajánlanak, hogy jól döntöttem-e? Mi lenne a legjobb megoldás?
Köszönöm.
Tisztelettel.
B. Károlyné

Kedves Asszonyom!

Mivel előre nem lehet tudni, hogy a jövőben hogyan fog alakulni a svájci frank árfolyama, ezért sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi lehet a legjobb megoldás: az árfolyamgát vagy esetleg a hitelkiváltás. Amit javasolni tudunk Önnek az az, hogy tekintse meg pénzügyi Partnereink legkedvezőbb hitelkiváltó ajánlatait, s azokat összevetve a mostani törlesztésével, könnyebben eldöntheti, hogy marad a rögzített árfolyamon való hiteltörlesztés mellett vagy forintra váltja svájci frank alapú jelzáloghitelét.

Deviza alapú hitel kiváltásánál tisztában kell lenni azzal, hogy a tartozás forintra való átszámítása az aktuális svájci frank árfolyamon történik, tehát ha az magasabb, mint a hitelfelvételnél érvényes árfolyam, akkor azonnali árfolyamveszteség keletkezik a hitelkiváltáskor. Árfolyamtól függően az is előfordulhat, hogy a forintban számított tartozás összege most magasabb, mint a felvett hitel. Ha Önök 3.300.000 Ft-ot kaptak 2007-ben és a jelenlegi tartozás 17.000 CHF, akkor annak forintban kifejezett értéke meghaladja a 3.300.000-t. Ez esetben nem biztos, hogy érdemes kiváltani a kölcsönt.

Azt javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, majd Szakértőink az ingatlan- és jövedelemfedezettség alapján megkeresik az Önök által elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó konstrukciót, melyből kiderül, hogy mennyit kellene fizetniük a hitelkiváltás után. Személyre szabott hitelajánlatunk díjmentes, tehát az ajánlatkéréssel veszítenivalójuk nincsen.

Ha végül majd a hitel kiváltása mellett döntenek, akkor igazolniuk kell, hogy a kölcsönt szerződésszerűen törlesztették és nincsen elmaradásuk. A további szükséges dokumentumokról Szakértőink adnak felvilágosítást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy svájci frank a hitelünk és 5 évig fizetjük 180 Ft-tal a hitelünket. Ki lehetne váltani vagy valami másik csomagba belépni? Mind a ketten dolgozunk.
Köszönöm.