Kedves Hitelnet,

Három kérdésben szeretném segítségüket kérni. Önöknél igényelhető lesz az MFB által nyújtott 0%-os hitel, mely április 24-től indul?

A második kérdésem pedig egy Központi Hitelinformációs rendszerrel lenne kapcsolatos. Egy régi személyi kölcsön közös megegyezéssel megszűnt 2012. 07 hóban, az új szabályok szerint 1 év a visszafizetés utáni elévülési idő a régi 5 évvel ellentétben. Ez érvényesíthető a régi tartozásoknál is vagy mindenképpen szükséges megvárni az 5 évet?

A harmadik kérdés az első kettővel lenne összefüggésben és akkor releváns, ha az elsőre igen a válasz. Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel leírásában a következő meghatározás áll: kizárt személy az, akinek a KHR rendszerben nyilvántartása szerint hitelszerződése nem vagy veszteségleírással rendeződött. Tehát ha közös megegyezéssel szűnt meg, de még passzív listán szerepel az ügyfél, igényelhető a hitel vagy nem?

Köszönöm előre is válaszukat.
Üdvözlettel,
Mónika

Kedves Mónika!

Az MFB (Magyar Fejlesztési Bank) által kínált hitelkonstrukció irodánkon keresztül valószínűleg nem lesz elérhető.

Információink szerint, amennyiben egy korábbi tartozás teljesítéssel kerül lezárásra, úgy a mulasztás teljesítésétől számított 1 évig láthatók a szerződésre vonatkozó adatok a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Amennyiben a korábbi ügylet veszteséggel vagy közös megegyezéssel szűnik meg, úgy a rendszer a lezárástól számított 5 évig tartja nyilván, majd ezt követően kerülnek automatikusan törlésre a kölcsönszerződés adatai. Ez alapján úgy véljük, hogy adott személyi kölcsön esetén – mivel az megegyezéssel zárult – az adatok a megszűnéstől számított 5 évig láthatók a rendszerben. Erről pontos tájékoztatást az érintett bank tud adni Önnek.

Ha tehát a személyi kölcsön ügylet az Ön esetében nem veszteségleírással rendeződött, úgy véleményünk szerint igényelhető lehet a hitel. Az MFB honlapján tájékozódhat arról, hogy a hitelnyújtásban mely pénzügyi intézmények vesznek részt, s az érintett intézetnél pontos tájékoztatást kérhet az igénylési feltételekkel kapcsolatban.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése