Tisztelt Szakértő Úr!

2007. decemberében felvettünk az AEGON Banknál 28412,76 svájci frank szabad felhasználású ingatlanfedezetű hitelt a fiam nevére, aki munkahellyel nem rendelkezett. Adóstársa én lettem és a törlesztést is én fizettem. 2009. májusában a Bank felmondta a szerződést, mivel több hónapja nem tudtam fizetni az időközben megemelt törlesztő részletet.

Jelenleg “árverezési eljárás” alatt áll az ingatlanom és semmit nem tudok intézkedni a Bank felé a hitellel kapcsolatban, mivel az, átadta az ügyet a Faktoring adósságbehajtó cégnek.
Van rá mód, hogy valamilyen hitelt kaphassak a tartozásom rendezésére?

Egyébként a Bank álláspontja szerint, ha most ki tudnám történetesen fizetni a hitelelmaradást, több mint tíz milliót kellene kifizetnem. Próbáltam “szabad kézből” eladni az ingatlant, de így terhelten és tízmillióért nem sikerült.

Kérdésem még az lenne, hogy ha történetesen jóval kevesebbért mégis el tudnám adni és a Bank felé azt az összeget fizetném meg, akkor a különbözet megszűnne, vagy nekem kellene “kiegyenlíteni?”

Elnézést, hogy ilyen bonyodalmas és hosszú kérdéssorozattal terhelem, de más jogi tájékozódási lehetőséget nem tudok igénybe venni. Hálás lennék a válaszára, amit előre is köszönök.

Tisztelettel: Antal

Kedves Antal!

A tartozás rendezésére banki hitelt sajnos nem tud igénybe venni, mivel felmondott hitelt egyik pénzintézet sem vált ki. Az adósságrendező hitel nyújtását szigorú hitelbírálat előzi meg. Már az is a hitelkérelem visszautasítását eredményezi, ha az adósnak hátraléka, lejárt tartozása van, nem beszélve a felmondott kölcsönszerződésről.

A hitel felmondása miatt az Ön és fia adatai valószínűleg BAR listára kerültek negatív tartalommal, ami miatt sajnos nem minősülnek hitelképesnek. Ez tehát újabb akadálya az adósságrendező hitel felvételének.

A tartozás rendezésére megoldást az ingatlan értékesítése jelenthet. Ha azonban kisebb összegért tudják eladni, mint a pénzintézet felé fennálló tartozás, akkor a fennmaradó összeg nem szűnik meg, annak visszafizetése továbbra is az Önök kötelezettsége.

Ezzel kapcsolatban további felvilágosítást a Faktoring adósságbehajtó iroda vagy végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértő tud Önöknek adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése