Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék lakást vásárolni a barátnőmmel és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Azzal kezdeném, hogy hitelt szeretnénk felvenni, 6 millió forint megtakarításunk van, az ingatlan értéke 28 millió. Mindketten vállalnánk a hitelt, külföldön élünk és ott is dolgoznunk. Havi összjövedelmünk 850.000 Ft, havi megtakarításunk 460.000 Ft. Az ő életkora 24, én pedig 28 éves vagyok. Ő 3, én 1,5 éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezem. Jelenleg semmilyen hitelt nem törlesztünk, korábban volt egy autólízingem, amit mindig időben fizettem és előtörlesztéssel kiegyenlítettem. Budapest V. kerületében szeretnénk vásárolni, ez az ingatlan lenne a hitel fedezete.

Az lenne a kérdésem. hogy ilyen feltételekkel lehetséges-e a hitelfelvétel? 15-20 év futamidővel szeretnénk felvenni, de lehetséges-e, hogy ha akarjuk, akkor bármikor előtörlesszünk? Ha szükséges, tudunk-e felvenni hitelt lakásfelújításra a lakáshitel keretén belül vagy valamilyen módon hozzákapcsolva?

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Lajos

Kedves Lajos!

A megadott jövedelmekkel 28 millió forintot érő budapesti lakóingatlanra felvehető a vételár kiegyenlítéséhez szükséges 22 millió forint összegű lakásvásárlási hitel a kívánt 15-20 éves futamidőre. A vásárláshoz forint alapú, piaci kamatozású kölcsön igényelhető, hosszabb-rövidebb kamatperiódusokkal. Ez azt jelenti, hogy a választott kamatperióduson belül fix törlesztő részlettel lehet kalkulálni. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő, legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha elküldi online ajánlatkérését.

A futamidő lejárata előtti teljes vagy részleges előtörlesztésre minden lakáshitel esetén van lehetőség. Ezt bizonyos esetekben díjmentesen meg lehet tenni, illetve elő- és végtörlesztési díj megfizetése mellett bármikor van erre lehetőség. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkban az előtörlesztési lehetőségekről is részletes tájékoztatást tudunk adni.

Lakásfelújítási hitel felvétele ebben az esetben már nehézkesebb. Jogszabály rendelkezik ugyanis arról, hogy egy ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-áig terhelhető. (A tényleges banki finanszírozás - pénzintézettől függően - ennél kisebb arányú is lehet.) Ha a 28 milliós ingatlanra felvesznek 22 millió forintot, akkor ez az ingatlan már maximálisan terhelt lesz, tehát további hitelfelvételre sajnos nem lesz lehetőség.

Az egyes kamatperiódusonként elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk a párommal használt lakást vásárolni. Szeretném megkérdezni, hogy a megvásárolt lakáson kívül (30M) a plusz ingatlan (nagy értékű (60M), hitelmentes, saját) melyik bankban számít önerőnek?
Köszönjük válaszát!
Üdvözlettel: Ibolya