Üdvözlöm.

Azt szeretném megkérdezni, hogy vályogház vásárlására kapnék-e hitelt?
Melyik banknál kapnék rá?
Mik a feltételei?

A Ház értéke a hagyatéki tárgyaláson 6 millióra lett felértékelve, de az értéke szerintem a 4,5 millió forintot nem haladja meg. Én 4 millió forintért szeretném megvásárolni. Mennyi önerő szükséges? A havi nettó fizetésem 180.000 Ft.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Gergő

Kedves Gergő!

A bankok nem szabják meg az általuk fedezetként elfogadható ingatlanok szerkezetét, vagyis ép szerkezetű vályogházat, könnyűszerkezetes vagy tégla ingatlant egyaránt elfogadnak fedezetként. Fontos, hogy a ház forgalomképes legyen. Vályogház esetén a banki értékbecslő kiemelten vizsgálja az ingatlan állapotát, műszaki tartalmát. A hitelfelvétel további meghatározó eleme az ingatlan értéke. A fedezetül elfogadható ingatlanok minimális értéke pénzintézetenként eltérhet, de legalább 3 millió forintnak meg kell lenni az ingatlan hitelbiztosítéki értékének. A hitelbiztosítéki érték egy óvatos becsléssel megállapított érték, vidéki vályogház esetén a forgalmi értéknek körülbelül a 65-70%-a. Ez alapján a 4,5 millió forintot érő vályogház még éppen finanszírozható lehet. Biztosat azonban csak az elkészült értékbecslés után tudunk mondani.

A lakásvásárlási hitel elindítása előtt bankpartnereinknél előzetes értékbecslére is van lehetőség. Az előzetes értékbecslés azt jelenti, hogy még az adásvételi szerződés megkötése és hitelkérelem benyújtása előtt felértékeltethető a megvásárolni kívánt ingatlan. Ezzel elkerülhető, hogy egy esetleges foglaló átadása után derüljön ki, hogy mégsem nyújtható hitel az adott ingatlanra.

Az önerő mértékét a törvényi keretek, a banki finanszírozási arányok és a lakásvásárló jövedelmi helyzete határozza meg. A vonatkozó jogszabály szerint a hitel összege nem haladhatja meg a lakás forgalmi értékének 80%-át. A banki finanszírozási arány általában a forgalmi érték 50-80% között van, a jövedelemvizsgálat eredményétől függően.

Azt, hogy adott ingatlanra 180.000 Ft-os nettó fizetéssel Ön mennyi hitelt tud felvenni, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják megmondani. Ehhez előzetesen néhány adatra lenne szükség, melyeket adatlapunk kitöltésével küldhet el hitelkalkulátorunk segítségével. A személyre szabott lakáshitel ajánlatot Szakértőink díjmentesen elkészítik.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése