Üdvözlöm!

Mozgássérült a húgom, három kiskorú gyermekét egyedül neveli és most lehetősége nyílna saját használt ház vásárlására 1.950.000 Ft-ért.

A kérdésem az lenne, hogy kaphat-e szocpolt a gyerekek után és ha igen, beszámítják-e a hitel felvételénél, mint önerőt?
Mennyinek kell lenni az önrésznek, hogy a fennmaradó részt hitelre kapja meg?

Köszönöm.
Várom a válaszát.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Szocpolt sajnos nem kaphat a húga a házvásárláshoz, mert használt lakóingatlan vásárlásához a támogatás nem vehető igénybe. Szocpol jelenleg csak akkor jár, ha a támogatott személy újépítésű lakóingatlant vásárol vagy új házat épít.

A másik problémát az jelenti, hogy a megvásárolni kívánt ház túl alacsony értékű. 2 millió forintot érő házat egyik pénzintézet sem fogad el fedezetként. A bankok meghatároznak egy minimális értéket, melyet el kell érnie a hitellel finanszírozni kívánt ingatlannak. Ez az érték pénzintézetenként eltérő. Van olyan bank, amely már 3 millió forintot érő házat is elfogad, de a legtöbb hitelintézet a fedezeti ingatlan minimális értékét 4,5-5 millió forintban határozza meg.

Az 1.950.000 Ft értékű ház hitelből történő megvételére abban az esetben lenne lehetőség, ha nem a szóban forgó ingatlan lenne a fedezet, hanem egy másik - megfelelő értékű - ingatlan. A fedezetül felajánlott ingatlannak nem kell a húga nevén lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, ha tulajdonosa hozzájárul a hitelfelvételhez és a hitelnyújtó bank jelzálogjogának ingatlanára történő bejegyzéséhez.

Megfelelő értékű ingatlan bevonása és megfelelő összegű jövedelem igazolása esetén akár a teljes - 1.950.000 Ft-os - vételárat fel lehetne venni hitelként, tehát nem lenne szükség önerőre.

A hitelképesség szempontjából fontos lenne tudni, hogy mozgássérült húga milyen és mekkora összegű rendszeres jövedelemmel rendelkezik. Meghatározó továbbá a fedezetül felajánlott ingatlan területi elhelyezkedése és állapota is. Amennyiben van lehetőség megfelelő ingatlanfedezet felajánlására, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják Önökkel az elérhető, forint alapú lakásvásárlási hiteleket, melyek törlesztő részletét honlapunkon megismerhetik.

A hitelügylet elindítása előtt Szakértőink elvégzik az előzetes hitelbírálatot is, s pozitív eredmény esetén díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is! További kérdés esetén forduljanak bizalommal Szakértőinkhez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves hitelnet!
Felújítandó házat szeretnék vásárolni, ami 2.690.000 Ft-ba kerül. Párommal élek, tele van banki tartozással. Mindketten munkanélküliek vagyunk. Nekem semmilyen banki tartozásom nincs. Adóhivatalnál egyikünk sem tartozik. Van egy 6 éves gyerekünk, szeretnék még egyet a közeljövőben. Most van egy millió forintom. Igényelni tudjuk-e és menyi összeget kaphatnék? Mennyit kell még hozza gyűjtenem ehhez a 2.690.000 forintos házhoz? Ha egyáltalán igényelhetem.

Tisztelt Címzett!
Használt lakást szeretnék vásárolni. 4.000.000 Ft-ra volna szükségem. Mennyi önerőre van szükség?
Köszönöm válaszukat.

Ha egy személy az igénylő, nincs adóstárs, de a jövedelem az átlagnál magasabb, akkor is igényelhető a hitel? 14 milliós ingatlan értéknél mennyi készpénzzel kell rendelkeznie az igénylőnek?
Köszönettel.
Borbála

Vácon eladó egy 2,5 szobás lakás 14 millió forintért.
Mekkora saját önerő szükséges a megvásárlásához?
Köszönöm.