Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy kaphatnánk-e kb. 7.000.000 Ft hitelt az alábbi paraméterekkel:

Én gyeden vagyok, a családival együtt kb. 110.000 Ft a nettóm, a páromé kb. 100.000 Ft. Van egy kocsihitelünk ami most jár le, de az árfolyam különbözetet még fizetnünk kell kb. 2 évig, havi 40.000 Ft-al, a párom nevén van. Ingatlan nincs sem a nevünkön, sem a családban, amit fedezetként bevonhatnánk.

A vásárolni kívánt ingatlan:
Pest megyei település, új építésű, de nincs teljesen kész, kb. 85 %-os, 74 nm, igénybe vennénk szocpolt, meglévő 2 gyermekre, és lenne kb. 2 millió önerőnk. A vételár: 11.000.000, az ingatlan értéke kész állapotban kb. 16-18 millió Ft.

A páromnak van egy életbiztosítása, tavaly kötöttük, 15 éves, lejáratkor 1 millió Ft-ot fizet, talán az is bevonható lehet?
Amennyiben ez így kevés, mennyi önerő kellene, hogy BIZTOSAN megkapjuk a hitelt? Akár lakáslízing is érdekel!

Köszönettel:
Magdolna

Kedves Magdolna!

Félkész lakóingatlan vásárlását illetően a hatályos szocpolrendelet a következőt mondja ki: "A használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal még nem rendelkező lakás tulajdonjogának a használatbavételi engedély megszerzése vagy a használatbavétel tudomásulvétele előtt történő átruházása esetén, ha az építkezés 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott építési engedély alapján történt, úgy a lakásépítési támogatást az új tulajdonos igénybe veheti." Ha az eredeti építési engedély 2008. július 1. előtti, akkor nem lehet élni a szocpol nyújtotta lehetőséggel.

Az életbiztosítás a szükséges önerőt nem helyettesíti, így ezt önerőként a hitelügyletbe nem lehet bevonni. Ahhoz, hogy Szakértőik személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot tudjanak készíteni Önöknek, online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitölteni. Ez alapján készíthető el az előzetes hitelkalkuláció, melyből kiderül, hogy mekkora összegű önerővel kell rendelkezniük, hogy biztosan megkapják a szükséges összeget.

Lakáslízing esetén szocpol igénybevételére nincs lehetőség, hiszen lízingnél az ingatlan tényleges tulajdonosa nem a lízingbevevő, hanem a lízingbeadó, vagyis a lízinget nyújtó hitelintézet. Egyébként lakáslízing esetén sem lehet nagyobb finanszírozási aránnyal számolni, mint lakáshitelnél, mert a vonatkozó kormányrendelet mindkét esetben az ingatlanok forgalmi értékének maximum 80%-áig terjedő hitel/lízingfelvételt tesz lehetővé. A ténylegesen felvehető összeg a banki gyakorlatot tekintve azonban nem éri el a kormányrendelet által megengedett 80%-ot. A felvenni kívánt hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet az Önök esetében csökkenti az autóhitel árfolyam különbözetére fizetendő összeg.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Lakásvásárláson gondolkozok a 4. kerületben és környékén (Káposztásmegyer, 13. kerület maximum Árpád hídig). A jelenlegi árak szerint olyan 30 és 35 millió Forint között vannak azok a lakások, amelyek megfelelnek igényeimnek. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi önerőre lenne szükségem egy ilyen hitelhez ? Úgy alapjaiban is szeretnék megtudni dolgokat egy ilyen ügymenetről. Szívesen igénybe venném szolgáltatásaikat, ha tudnak nekem segíteni ebben. Panel lakásokban gondolkozok. Havi átlak jövedelmem 400.000 (négyszázezer) Forint.
Tisztelettel,
Lajos

Mennyi önerővel kell rendelkezni lakáshitelnél átlagosan? Bankja is válogatja? Egyedülállókat támogatja az állam lakásvétel esetén?

Jó estét!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szeretnénk a párommal 50%-50%-ban használt kertes házat venni, de nem vagyunk házasok, se bejegyzett élettársak. Párom havi 115 ezret keres, én gyesen vagyok. Hajdú-Bihar megyében élünk. 5,5 millió forintért szeretnénk házat venni. Van 1,1 millió Ft önerőnk, meghagyunk költségekre 200 ezret, szóval 900 ezerre számoljunk, és van 1 közös gyermekünk, akire a 600 ezer Ft csok-ot szeretnénk igénybe venni. Így megkapnánk a 4 millió hitelt? Szeretnénk bevállalni még egy gyermeket, de ahhoz elég lenne a bejegyzett élettársi kapcsolat? Akkor már csak 3,3 millió Ft-ot kellene igényelnünk.
Válaszait előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy a Budapest közeli kis településeken kb. hány százalékig finanszíroznak a bankok? Elvileg a maximum 75-80% lehet, de egy kis településen, például Etyeken mennyiben módosulhatnak ezek a számok? Sajnos Etyek már Fejér megye, ezért gondolom, hogy itt alacsonyabbak lehetnek ezek a számok.
Egy 5 000 000 Ft-os jó állapotú panel lakás esetében elég lehet 1 500 000 Ft-os önerő, ha a fizetésünk megfelel a feltételeknek?
Előre is köszönöm!
Viktor

Mekkora önrész kell 5 millió forint felvételéhez?

Azt szeretném kérdezni, hogyha nekem 3,5 millió lenne a ház amit vennék, akkor mennyi önerőre lenne szükségem?

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy ingatlan amit 5.000.000 Ft-ért szeretnénk megvenni. 10 éves futamidővel, havi fix törlesztőrészlettel mennyit fizetnénk havonta?
Másik, hogy ehhez önerő szükséges vagy nem? Ha igen, akkor mennyi, ha 5 millió a ház és például 1 millió önerő kell hozzá, akkor 4 millió hitelt kérjek csak? Nem igazán értem.
Köszönöm válaszát.
Renáta