Tisztlet Hitelnet!

Használt lakást szeretnék vásárolni. A lakás vételára 8 millió forint. Az ingatlan az egyik nagyvárosban lenne. A lakást egyedülállóként szeretném megvásárolni. A vételárból körülbelül 1,2-1,5 millió forint áll rendelkezésemre.

Hitellel kapcsolatban már érdeklődtem, de sajnos nem kapnám meg a hiányzó összeget. Arra gondoltam, hogy esetleg lakáslízinget vennék igénybe, de nem ismerem ennek feltételeit. Azt szeretném tudni, hogy mennyi önerő kellene lakáslízinghez?

Mielőbbi tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Viki

Kedves Viki!

Használt lakás vételárának lízingelése jelenleg forint és euró alapon történhet. Euró alapon azonban magasabb az elvárt saját erő mértéke, vagyis a vevőnek minimum 35% önerővel kell rendelkeznie, mert a lakás piaci értékének legfeljebb a 65%-a lízingelhető. Forint alapú lízingkonstrukció esetén a minimálisan szükséges önerő 20%, mivel a lízingelni kívánt lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a nyújtható.

A tényleges finanszírozási arányt ezen túlmenően befolyásolja egyrészt az igénylő jövedelmi helyzete: igazolt keresete, rendszeres kiadásai. Másrészt a finanszírozás mértéke területileg differenciált, így meghatározó a lakás földrajzi elhelyezkedése is.

Fentieket figyelembe véve egy 8 milliós lakás lízingeléséhez legalább 1,6 millió forint, de inkább ennél több saját erő szükséges. Konkrét kérdésével kapcsolatban, hogy mennyi önerő kell az adott lakás lízingeléséhez, további adatok ismeretében tudnak Szakértőink számításokat végezni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném tudni, hogy mennyi a minimum önerő ami egy 8 milliós lakás lízingeléséhez szükséges?
Köszönettel:
Ferenc