Mennyi lakáshitelt kaphatunk használt lakás vásárlásra?

Jó napot!!!

Mi egy fiatal pár vagyunk! Mindkettőnknek 7- 8 hónapos folyamatos munkahelye van. Kb. 7.600.000 Ft-os házra szeretnék felvenni kölcsönt. Kb. ennyi összegű házra mennyi kölcsönt kapnánk és mennyi készpénz kellene önerőnek? És hány éves törlesztő részletre kapnánk meg a megengedett kölcsönt?
Válaszát előre is köszönöm.
Evelin

Kedves Evelin!

A maximálisan jóváhagyható hitel összege több tényezőtől is függ. Ilyen az Önök igazolható, nettó jövedelme illetve rendszeres havi kiadásaik összege.

A fedezetül bevonható ingatlannak – forint alapú finanszírozás esetén – maximum a 80%-a vehető fel hitelként a jogszabály szerint. Ez az arány azonban – pénzintézettől függően – kevesebb is lehet.  A szükséges saját erő összege ennek függvényében változhat.

A lakásvásárlásra nyújtott kölcsönök maximális futamideje 20 és 35 év között lehet. 20-25 évnél hosszabb futamidőre nem igazán érdemes hitelt felvenni, mert a havi törlesztő részletet illetően nincs sok különbség, viszont a futamidő alatt összességében visszafizetett összeg jóval magasabb lehet 25 év felett.

Kérjük, tekintse meg lakáshitel kalkulátorunk számítási eredményét majd töltse ki adatlapunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről és a várható havi törlesztés összegéről.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
42 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Mennyi hitelt kaphatok nettó 150.000 Ft jövedelemmel? Én 2.500.000 Ft-ot szeretnék felvenni.
Lehetséges ez? Vagy mi szükséges hozzá, hogy fel tudjak venni ennyi hitelt?

Kedves Pál!
Lakásvásárlási hitel megoldható lehet a leírtak alapján. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet!
Egyedülálló anyaként használt lakást szeretnék vásárolni 4 millió Ft értékben. Ehhez két gyerekem után igényelném a csok-ot is, ami reményeim szerint önerőnek felelne meg. A kérdésem az lenne, hogy kaphatok-e lakáshitelt, ha több mint egy éve közmunkásként dolgozom, 8 órás bérrel, ami nettó 79.800 Ft, de a család összes jövedelme 140.000 Ft a családi pótlékkal és árvaellátással együtt. Más hitelem nincs, első lakásunk lenne! Adóstárs megoldható! Volna-e így egy 3 millió Ft-os hitelre esélyem?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Csilla!
Eddig egy hitelintézetről tudjuk biztosan, hogy a CSOK összegét is teherként veszi figyelembe. A többi bank esetében a CSOK-önerő kérdéséről még nincs pontos információink.
Hitelfelvételre valószínűleg adóstárs bevonásával lenne lehetősége. Előzetes hitelbírálat után tudunk pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, mennyi lakáshitelt kaphatok/kaphatunk (élettársi kapcsolat – egyenlőre) életkor 24-27, 1.200.000 Ft félretett pénzünk van. Bérünk 90.000 + 150.000 (+ cafeteria 25.000) 1,5 éves munkaviszony határozatlan időre. 5-10 éves futamidőre gondoltam. A lakás ára kb. 7.000.000 Ft, Budapest XX. illetve XXI. kerület.
Válaszát előre is köszönöm.
Károly

Kedves Károly!
A jelzáloghitelek finanszírozási arányára vonatkozó jogszabály az ingatlanfedezet forgalmi értékének maximum 80%-áig teszi lehetővé a hitelfelvételt. 7 millió forintos lakás esetén tehát maximum 5,6 millió forint összegű kölcsönt kaphatnak, vagyis legalább 1,4 millió forint saját erő szükséges. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatásunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérheti. Ebből megismerheti, hogy adott ingatlanra, adott jövedelmekkel pontosan mekkora összeget, s milyen havi törlesztő részlet mellett tudnak felvenni.

Olvastam róla, hogy két bank elég kedvezően számolja a felvehető hitelösszeget (forgalmi érték után maximum összeget nyújt). Az lenne a kérdésem, melyek ezek a bankok? Hol érdemes hitelt felvenni, ha minél több pénzt szeretnék kapni egy adott ingatlan megvásárlásakor? Vagy nem szeretném, ha az ingatlant alulértékelnék.
Köszönöm válaszukat!

Kedves Valéria!
Valóban van olyan bank, amely a jogszabály által megengedett 80%-os finanszírozást lehetővé teszi megfelelő jövedelemfedezettség esetén. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Tisztelt Szakértő!
Lakásvásárlást fontolgatok és érdekelne nagy vonalakban milyen hitelösszegre lehetnék jogosult.
1,5 – 2 szobás használt lakás keresnék maximum 10 – 12 millió Ft körül.
Anyagi hátterem:
3 éves munkaviszony.
Bruttó 470 ezer Ft /nettó 307 ezer Ft havi jövedelem.
Nincs ingatlan tulajdonom.
Nincs gyermekem, sem feleségem.
Kb. 2,5 éve fizetek lakás-előtakaréskossági számlát (OTP) havi 20 ezer Ft-tal.
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel,
József

Kedves József!
A vásárolandó lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, megfelelő jövedelemfedezettség esetén. Az Ön nettó jövedelme a leírtak alapján lehetővé teszi ezt a maximális finanszírozást, ha nincsen egyéb hiteltörlesztése. 10-12 milliós lakásra tehát kb. 8-9,6 millió forint adható.
Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Üdvözlöm.
A közeljövőben hitelt szeretnénk felvenni lakásvásárlás céljából. Férjem havi 65+20 utalvány + 20 előleg, tehát 105.000 Ft-ot kap, én gyesen vagyok, 2 gyermekünk van.
Kérdésem a következő lenne: 1.500.000 Ft-ra lenne szükségünk lakáscélból. Ön szerint kapnánk hitelt? 5 éves futamidejűre gondoltunk. Milyen feltételeknek kell megfelelnünk?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Anita!
Lakáshitel felvételének lehetősége függ attól, hogy milyen értékű lakást szeretnének venni. Amennyiben 1,5 millió Ft a vételár, akkor nincs lehetőség a banki finanszírozásra, mely 4-4,5 millió forint alatti ingatlant a bankok nem fogadnak el fedezetként. Nagyobb értékű ingatlan vásárlása esetén, amennyiben a szükséges önerő rendelkezésre áll, lehetőség nyílhat a hitelfelvételre. Célszerű lenne online ajánlatkérő adatlapunkat kitöltenie, s a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről.

Párommal egy 6 millió forint értékű házát szeretnénk vásárolni. Az én bejelentett bruttó jövedelmem 130.000 forint, a szerződésemet 2014 májusa óta hosszabbítják.
Mi a teendőm és milyen hitelre vagyok alkalmas?
Válaszukat köszönöm.
András

Kedves András!
Használt lakás vásárlásához államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelt is lehet felvenni. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő konkrét hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Jó estét.
János kérdezi, hogy közmunkabérre föl lehetne-e venni 4 vagy 5 milliót használt lakás vásárlására? Vidéki viszonylat. 3 gyermekről lenne szó. Nejem főállású anya, én közmunkán vagyok! És mennyire számít az az átkozott KHR lista?

Kedves János!
Amennyiben a lakásvásárlók valamelyikének adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán, akkor sajnos nincs lehetőség lakáshitel felvételére.

Akkor a nejem sem veheti fel a hitelt?

Kedves János!
A házastárs nem hagyható ki a hitelügyletből. Továbbá főállású anyaként a felesége nem lenne hitelképes.

Akkor tehát amíg élünk, mindig ALBÉRLETI VAGY FŐBÉRLETI Lakók leszünk. Szomorú, de akkor miért “reklámoznak” itt nekünk olyan céget, csoportokat, akik :”Biztosan kap hitelt, hívjon bizalommal” szlogennel hirdetik magukat?

Kedves János!
Ha lezárásra kerül az a hitel, ami miatt BAR listára kerültek, akkor 1 év passzív státusz után törlik Önöket a BAR listáról és ismét hitelképesek lehetnek.
Irodánk hasonló szlogennel nem hirdet hitelközvetítést, honlapunkon mindenhol éppen arról olvashat, hogy BAR lista esetén bankpartnereinknél nem lehetséges a hitelhez jutás.

Az lenne a kérdésem, hogyha olyan 6 millióért akarnék lakást venni, mennyi kölcsönt vehetek fel vagyis a jelzáloghitelnek mennyinek kell lenni?

Kedves Éva!
A maximálisan felvehető lakásvásárlási hitel összegét nemcsak a lakás értéke befolyásolja, hanem az adott ingatlan területi elhelyezkedése és az igénylő jövedelmi helyzete is, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető hitelösszegről.

Megyeszékhelyen szeretnék használt családi házat vásárolni. Az ingatlan forgalmi értékének hány százaléka lehet a hitel összege? Megfelelő jövedelmet tudok igazolni én is, feleségem is. A hirdetésekben 16-20 milliós házakat néztem, ezeknek hány százaléka lehet a hitel összege?
Üdvözlettel,
Szabolcs

Kedves Szabolcs!
A legkedvezőbb ügyfélminősítési kategóriában a lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel. Állami kamattámogatású lakáshitel összege maximum 10 millió forint lehet. Konkrét tájékoztatást a további részletek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Jelenleg van Fundamenta összegem 480 000 Ft. Idén hosszabbítottam szerződést. Szeretnék használt lakást vásárolni. Mekkora összeget tudnék felvenni használt lakás vásárlásra?

Kedves Sándor!
A használt lakás vásárlására felvehető hitel összege a megvásárolni kívánt ingatlan értékének és területi elhelyezkedésének, valamint a lakásvásárló jövedelmi helyzetének ismeretében határozható meg. Kérjük, válaszoljon ajánlatkérő adatlapunk rövid kérdéseire és Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Üdv!
Párommal és egy kisgyermekkel összesen kb. 120.000 Ft a jövedelmünk. Erre adnának-e használt lakásra hitelt, ha a szocpolt is igénybe vesszük? Vagy valami módon meg lehetne oldani? Ha igen, mennyit adnának? Mert szeretnénk vásárolni egy használt lakást!
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Annamária

Kedves Annamária!
Használt lakás vásárlásához a szocpolt nem tudják igénybe venni. A vételár hitelből történő finanszírozásához önerő vagy plusz fedezet bevonása szükséges. Ha valamelyikkel rendelkeznek, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Párommal használt lakást szeretnék venni. Erre szeretnénk hitelt igénybe venni! Szocpolt is lehet igénybe venni, ha már hitelt is szeretnénk felvenni?

Kedves Norbert!
Használt lakás vásárlásához szocpol nem vehető igénybe. A legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után. Az elérhető hitelkonstrukciókról addig is IDE kattintva tájékozódhatnak, a lakáshitelek törlesztő részletét pedig online lakáshitel kalkulátorunk segítségével számolhatják ki.

Lakást szeretnénk vásárolni és 5 millió Ft-ot adnak házvásárlásra? Mert szeretnék venni!

Kedves Krisztina!
A vásárolni kívánt ház teljes értéke nem vehető fel hitelként. Ha tehát 5 millió forint értékű házat szeretne megvásárolni és nincsen készpénze, akkor plusz ingatlanfedezet bevonása szükséges. Ez a plusz fedezet bárki tulajdonában lehet. Nagyobb értékű lakás vásárlása esetén – megfelelő jövedelemmel – elérhető lehet az 5 milliós hitelösszeg.
Konkrét hitelajánlatot a további részletek ismeretében tudunk Önnek adni. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Én 27 éves vagyok, a férjem 30. Mind a ketten minimálbérrel vagyunk bejelentve. Kézbe kapjuk a fizetésünket. Van 1.000.000 Ft megtakarításunk az önerőhöz. Használt családi házat szeretnénk venni Pomázon 8 millió forintért. Az lenne a kérdésem, hogy van-e esély arra, hogy kaphassunk 7 millió Ft hitelt?
Előre is köszönöm válaszukat.
Szilágyiné

Kedves Eszter!
Mivel a vonatkozó jogszabály nem tesz lehetővé az ingatlan forgalmi értékének 80%-nál nagyobb mértékű hitelfelvételt, ezért a 8 millió forint értékű használt családi házra sajnos nem tudnak felvenni 7 millió forintot. Ekkora összegű kölcsön jóváhagyására akkor nyílhat lehetőség, ha be tudnak vonni plusz ingatlant az ügyletbe, melynek nem kell az Önök tulajdonában lenni. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják ez elérhető hitelkonstrukciókat.

Tisztelt Cím!
A fiam 8.500.000.- forint értékű házat szeretne venni, amely Kisvárdán, jó helyen van. Munkáltatójától 4 millió kamatmentes kölcsönt kap. Várhatóan mennyi banki kölcsönt kaphat és mennyi önerő kell? Összjövedelmük havi 220.000.- forint, első lakáshoz jutók lennének. Melyik bank ad a hitelbiztosítási értékre nagyobb kölcsönt?
Akit kérdezünk mindenki mást beszél, azt mondják ez egy bonyolult hitelügylet.
Ui.: A munkáltató elfogadja a 2. helyet a jelzáloglistán.
Köszönöm válaszukat!

Kedves Kati!
Személyre szóló lakáshitel ajánlathoz online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése szükséges. Arról, hogy mennyi önerővel kell rendelkezni és mennyi hitel vehető fel adott esetben, Szakértőink az ügylet további részleteinek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni!

Nyugdíjasnak mennyi hitelt adnak? Én 88.500 Ft-ot kapok.
Használt lakás vásárlására mennyi hitelt vehetek igénybe?

Kedves Miklós!
A használt lakás vásárlására nyújtható hitel összege függ a lakás értékétől, állapotától, területi elhelyezkedésétől, illetve az igénylő jövedelmén túl a rendszeres kiadásainak összegétől is. Ugyancsak meghatározó az adós életkora. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, hogy Szakértőink pontos kalkulációt készíthessenek!

Használt lakást szeretnék vásárolni. Milyen hitellehetőség lenne a legkedvezőbb számomra? 48 éves vagyok. Mennyi az az összeg, amit felvehetnék és mennyi futamidőre? Hosszú távra szeretném és mennyi idő a hitel átfutása? A 12 éves fiamra a szocpolt igénybe lehetne-e venni? Lakás még nem volt a nevemen.

Kedves Anikó!
Használt lakás vásárláshoz állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel vehető igénybe. A kétféle hiteltípus esetén elérhet legkedvezőbb törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunkkal számolva ismerheti meg. Ha betöltötte már a 48. életévét, akkor a kölcsönt maximum 21 évre veheti fel. A hitelügylet lebonyolítása kb. 3-4 hetet vesz igénybe a hiánytalan hitelkérelem benyújtásától számítva. Használt lakásra szocpol nem jár, így ezzel a támogatási formával nem számolhat.
Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével kérheti!

Azt szeretném megtudni, hogy hiteligényléskor mekkora önerővel kell rendelkezni, illetve a felvenni kívánt összeg 25 %-nak kell meglenni, vagy az ingatlan értékének 25%-val kell rendelkezni önerővel?


42
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x