Tisztelt Hitelnet!

Első lakásomat szeretném megvásárolni kamattámogatott lakáshitelből. A lakás 12.500.000 Ft, ehhez 11.000.000 Ft hitelt szeretnék felvenni 20 évre. Jövedelmem nettó 156.800 Ft.

Szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim vannak?
Mi lenne a legkedvezőbb hitel számomra?
Amennyiben szükséges, adóstársat és plusz ingatlanfedezetet is be tudok vonni. Ebben az esetben szeretném megtudni, hogy ezeknek milyen feltételei vannak (mekkora értékű ingatlannak kell lennie, mekkora jövedelemmel kell rendelkeznie az adóstársnak)?
Továbbá érdekelne, hogy plusz ingatlanfedezet nélkül minimum mennyi önerőre lenne szükségem a vásárláshoz?
Ezen felül fontos számomra, hogy a hitelnek kedvező elő-, illetve végtörlesztési feltételei/költségei legyenek.
Valamint érdekelne, hogy milyen hitelfelvételi költségekkel kell számolnom a plusz ingatlanfedezethez tartozó költségekkel együtt?

Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel.
Lilla

Kedves Lilla!

Használt lakás vásárlása esetén az otthonteremtési kamattámogatás keretében igényelhető államilag támogatott lakáshitel. Ennek - amellett, hogy a vásárolandó használt lakás vételára nem haladhatja meg a 20 millió forintot - további feltétele, hogy a kamattámogatás keretében maximum 10.000.000 Ft vehető fel. Ugyanakkor a jelzáloghitelek finanszírozását szabályozó kormányrendelet értelmében a vásárolandó ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel plusz ingatlan bevonása nélkül, vagyis a 12,5 milliós lakás maximum 10 millió forint hitelt bír el. E hitelösszeg jóváhagyásának feltétele, hogy az Ön nettó jövedelmének 50%-ába beleférjen a hiteltörlesztés. Ez 10 millió forint kamattámogatott hitelnél 20 éves futamidőt tekintve teljesülhet is, ha nincsen egyéb hiteltartozása. Ez esetben azonban minimum 2,5 millió forint saját erőre lenne szükség.

Plusz ingatlanfedezet bevonásával növelhető a hitelösszeg. (A plusz fedezet forgalmi értékének el kell érnie legalább a 4,5-5 millió forintot.) A 10 millió forint feletti összeghez piaci kamatozású jelzáloghitelből juthat hozzá. Az, hogy 11 milliós hitelösszeg esetén is elegendő-e az Ön igazolt nettó jövedelme, függ az egyes hitelkonstrukciók esetén elérhető törlesztő részlet összegétől. Elképzelhető, hogy csak a futamidő kitolásával vagy fizetőképességet javító adóstárs bevonásával valósulhat meg a finanszírozás. Ezzel kapcsolatban pontos választ valamennyi részlet ismeretében, előzetes hitelbírálat után tudnak adni Szakértőink.

Bizonyos esetekben minden pénzintézetnél van lehetőség díjmentes elő- és végtörlesztésre. Arról, hogy melyik pénzintézetnél ez hogyan működik és a bankok jelenlegi díjkedvezményeinek köszönhetően milyen járulékos költségekkel kell számolni lakáshitel felvétele során, hitelkalkulátorunk segítségével személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkból tájékozódhat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése