Mennyi hitelt kaphatok könnyűszerkezetes ház építéséhez?

Tisztelt Hitelnet!

Könnyűszerkezetes családi ház építéséhez szükséges hitellel kapcsolatban érdeklődnék.

Bár több fórumon és hitellel kapcsolatos oldalon is azt olvasom, hogy a bankok nem tesznek különbséget könnyűszerkezetes és tégla építésű ház között, az elmúlt hetekben azt tapasztaltam, hogy egyes bankok egyáltalán nem adnak hitelt ilyen házra, mások pedig ha adnak is, irreálisan alacsony forgalmi értéket határoznak meg, így nagyon kevés hitelt adnak.

Jogerős építési engedéllyel rendelkezem egy 18.000.000 forintos költségvetéssel tervezett 150 m2-es családi házra (garázst is tartalmaz), melyet egy ÉMI engedéllyel rendelkező generál kivitelező cég építene. 4M forintos önrésszel és egy 800.000 forintos telekkel rendelkezem. Egy vidéki kis faluban építkeznék, amelyet a bankok még kevésbé támogatnak (bár ez háborít fel legjobban, mert azért érdekes lenne, ha mindenki csak a nagyvárosokban akarna építkezni). Fizetésem alapján minden banknál magas kategóriába soroltak, így ezzel nem volt gond, de szükség esetén feleségem is csatlakozna adóstársként.

A kérdésem az lenne, hogy van-e arra esély, hogy 11-14M forint körüli hitelt vegyek fel (más ingatlanfedezet nélkül), vagy valóban csak (az eddig kapott ajánlatok alapján) 7-8 M forintot tudok így felvenni?

Válaszukat előre is köszönöm!
Gábor

Kedves Gábor!

Pénzügyi partnereinknél szerkezeti megkötés nélkül igényelhető építési hitel. Ez azt jelenti, hogy akár könnyűszerkezetes, akár tégla ház építéséről van szó, lehetőség nyílik a finanszírozásra. Építési jellegű hiteleknél feltétel, hogy használatbavételi engedélyt kapjon az ingatlan. Ami még fontos, hogy könnyűszerkezetes ingatlanok esetén az értékbecslő kiemelten ellenőrzi a műszaki tartalmat és állapotot.

Bármilyen szerkezetű ingatlan finanszírozását nézzük, a fentieken kívül meghatározó a területi elhelyezkedés. Egy vidéki, kisebb település esetében a pénzintézetek által meghatározott finanszírozási arány valóban kisebb, mint egy nagyobb településen, vagyis más-más hitelösszeg hagyható jóvá ugyanarra az ingatlanra attól függően, hogy az falun vagy városban található. A jövedelmi helyzet szintén hatással van a finanszírozás mértékére.

Mivel konkrét hitelajánlatot, a maximális hitelösszegre vonatkozó pontos információt Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak adni, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Ezt követően Szakértőink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x