Üdvözletem!

Nyáron lakásbővítést tervezünk, legalább két helyiséggel szeretnénk megtoldani a házat. Arról szeretnék érdeklődni, hogy van-e valamilyen minimális korlát, amit építkezéshez mindenképpen fel kell venni? Függ valamennyiben a kedvezményekre való jogosultság attól, hogy mekkora összeget igényelek? Ha már az összegnél tartunk, akkor azt is szeretném tudni, hogy mennyi a maximálisan felvehető építési hitel összege? Úgy tudom, a támogatott építési hitelnél van valamekkora felső korlát.

Körülbelül 2,5 millió forint lenne az, amire mindenképpen szükség van. Ehhez mekkora értékű ingatlanfedezetet fogadnak el a bankok? Ettől függően választanánk ki a saját, vagy szüleim lakása közül, hogy melyik elegendő értéke alapján a fedezethez.

Várom a tájékoztatást.
Péter

Kedves Péter!

Kormányrendelet által meghatározott minimális összege nincsen az építési hiteleknek, ám pénzügyi partnereink jellemzően 1 millió forinttól nyújtanak jelzálog alapú kölcsönt. A különböző kedvezményekre való jogosultságot nemcsak a hitel összege, hanem az ingatlan értéke is befolyásolhatja. Például az Ön által tervezett lakásbővítéshez állami kamattámogatású bővítési hitel igényelhető, melynek maximális összege 10 millió forint lehet. Ugyanakkor a bővítés költségvetése nem haladhatja meg a 15 millió forintot. A lakásbővítéshez egyéb kedvezmény, támogatás, szocpol vagy félszocpol jelenleg nem vehető igénybe.

Mindezek mellett a bővítési hitel összegét a bankok az ingatlan bővítés után várható értéke és az igénylők jövedelmi helyzete alapján határozzák meg. Az ingatlanfedezet minimális értékének el kell érnie az 5 millió forintot. Azt, hogy az Önök esetében a 2,5 millió forint összegű bővítési hitel felvételéhez minimum mekkora értékű ingatlan szükséges, az Önök jövedelmi helyzetének és az ingatlan területi elhelyezkedésének ismeretében tudják Szakértőink megállapítani.

Az államilag támogatott bővítési hitelekről további részleteket IDE kattintva olvashat. Ha a támogatott hitel feltételeinek esetleg nem felelnének meg, akkor piaci kamatozású bővítési hitelt igényelhetnek. Mindkét hiteltípust forint alapon nyújtják a bankok.

A bővítési hitelek aktuális törlesztő részletéről bővítési hitel kalkulátor segítségével tájékozódhat. Kamattámogatott konstrukció esetén a támogatási időszak 5 év, ezt követően piaci kamatozásúvá válik a hitel. Személyre szóló bővítési hitelajánlatuk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
A 110 m2-es családi házunkat szeretnénk bővíteni. A ház tégla épület, de mi könnyű szerkezetes megoldással szeretnénk toldani. Ehhez kb. 2 millió forintra lenne szükségünk. Szeretnénk megtudni, hogy lehetne-e pályázni vagy hitelt kapni e megoldásra.
Válaszát előre köszönöm!
Tisztelettel: V. Istvánné

Jó napot!
Férjem 30 éves, jövedelme 150.000.- Ft, de nem kártyára kapja. Én gyesen vagyok, 3 kiskorú gyermekünk van. Passzív bar listán szerepel, ezért szeretnék érdeklődni, hogy hitelt vehet-e fel. 74 m2-es családi házunk van, de már ez kevés három gyerekkel. Szeretnénk bővíteni, de szocpolt mi nem tudtuk még igénybe venni, ezért hitelre lenne szükségünk.
Segítségüket várom: Ildikó