Jó napot!

Olyan kérdésem lenne, hogy mi a párommal 2 gyermeket vállalnánk, és erre vennénk fel a 10 milliós kedvezményes kölcsönt. A 10 millió kedvezményes kölcsön melle megkapjuk még a 2 gyerek után járó 2,6 milliós támogatást is?

Illetve még egy kérdés, ha a kinézett ház mondjuk pl. 25 millió, de ugye a kedvezményes kölcsön illetve a 2,6 milliós támogatás összesen csak ~13millio, az az még hiányzik 12 millió, ezt hitelből meglehet oldani? Mondjuk ugyanannál a bank intézménynél? Vagy ezt teljesen külön kezelik a csok-tól?

Még egy kérdés, hogy a 25 milliós háznak az önereje (20%-ot számolva) 5 millió forint. Ebből a gyermekek után járó 2,6 millió beleszámít-e az önerőbe? Röviden tömören 2,4 millió önerővel és 2 bevállalt gyerekkel meg tudok venni hitelre egy 25 milliós házat?

Válaszukat előre is köszönöm!
Norbert

Kedves Norbert!

Vállalt gyermek után kizárólag házaspárok lehetnek jogosultak CSOK-ra. Ha tehát még nincs gyermekük és 2 vállalt gyermek után szeretnének megelőlegező CSOK-ot igénybe venni, akkor alapfeltétel, hogy házasok legyenek. Életkorukat tekintve legalább egyikük 40 év alatti legyen. Élettársi kapcsolatban csak meglévő gyermek után igényelhető a kedvezmény. (CSOK szempontjából már meglévő gyermeknek számít a 12. terhességi hetet betöltött magzat.)

Ha jogosultak az újépítésű lakásra igényelhető 2,6M Ft-os CSOK-ra, akkor - megfelelő jövedelemfedezettség esetén - igényelhető a hozzá kapcsolódó maximum 10 millió forint összegű kedvezményes kamatú lakáskölcsön is. Az új lakás vásárlására vonatkozó CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg. A kedvezményes kamattámogatott kölcsönről bővebb információt IDE kattintva olvashat.

A megelőlegező CSOK-ot a bankok többsége beleszámítja az ingatlan terhelhetőségébe, de van olyan pénzintézet ahol megoldható, hogy önerőként vegyék figyelembe. Ezen túlmenően az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a finanszírozható hitelből. Ez azt jelenti, hogy megfelelő jövedelemfedezettség esetén - az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően - megoldható lehet, hogy akár a 2,6M Ft megelőlegező CSOK-ból, 2,4M Ft önerőből, 10M Ft kamattámogatott kölcsönből és 10M Ft piaci lakáshitelből kerüljön kiegyenlítésre a vételár. Mindezt egy hitelügylet keretében lehet intézni.

Szakértőink készséggel elvégzik Önöknek az ehhez kapcsolódó előzetes hitelbírálatot, amihez elsőként kérjük, töltse ki online adatalapunkat! Ezt követően irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése