Mennyi a minimális telekérték építési hitel felvételekor?

Tisztelt szakértő.

Egy banknál elindítottuk az építési hitelkérelmet, minden rendben ment, és hitelképesek is volnánk, de azt a visszajelzést kaptuk Tőlük, hogy egy bizonyos telek értékhez kötik a hitelfelvételt, amit a mi telkünk nem ér el.

Kérdésem, hogy lehet-e ilyenhez kötni egy hitelfelvételt, illetve, Mi tisztában voltunk, hogy a telkünk valószínű nem ér annyit (felbecsülve), a bank viszont, ezt a feltételt előre nem közölte. Fent említett feltétel mellett, teljesen esélytelenül indultunk neki a hitelfelvételnek, amit Mi az elején nem tudtunk, a bank nem tájékoztatott, és kérdésemre az a választ kaptam, hogy ezt Ők előre nem közölhették.

Ugyebár, egy hitelfelvételnek vannak költségei (szerencsére itt csak az értékbecslői díjat kellett fizetni), így ezeket a költségeket abszolút buktuk volna. Ez így szabályos? Tényleg nem közölhetik előre ezt a feltételt a bank? Hiszen több feltételhez is kötnek egy ilyen hitelt, és a többiről tájékoztattak Minket, de ez is elég lényeges lett volna, mert akkor nem itt igényeljük meg a hitelt, hanem ott, ahol nem kötik ilyen feltételhez.

Válaszát előre is köszönöm.
Bea

Kedves Bea!

A bankoknak a hitelkérelem befogadása előtt teljes körű tájékoztatást kellene adniuk a hitelfelvétellel kapcsolatban. Véleményünk szerint ebbe beletartozik a fedezetül bevonni kívánt ingatlan minimális befogadási értékének ismertetése is éppen azért, hogy mindezen információk ismeretében dönthessenek az ügyfelek a hitelkérelem benyújtásáról. Ha az ingatlan értéke ugyanis nem éri el a bank által megadott értéket, akkor az a hitelkérelem elutasítását és az értékbecslés díjának elvesztését vonhatja maga után.

Amit ebben a helyzetben javasolni tudunk az, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s az ügylet részleteinek ismeretében Hitelszakértőink ismertetni fogják az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő és legkedvezőbb hitelkonstrukciókat.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Arra lennénk kíváncsiak, mennyi időnek kell meglennie, hogy hitelt vehessünk fel? Férjemnek 3 hónapja van bejelentett munkahelye, de gyorsan szeretnénk hitelt házépítéshez. Majdnem félkészen van, állnak a falak, födémünk is rajta van.
Kérem válaszoljanak.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x