Mennyi a hitelkiváltás költsége?

Tisztelt Hitelnet!

Önöknél van 5 éve svájci Frank alapú hitelünk. A tőke tartozás 41.870,19 CHF. Lekérdezés alapján az önök bankja 10.959.900 Ft-ot kér, ha vissza akarom fizetni egy összegben, ami 700.000 Ft-tal magasabb, mint amennyivel tartozom.

Ha az önök bankjától igényelek Ft vagy Euró alapú hitelt az adósságom rendezésére, akkor is ilyen kemény “büntetést” kell fizetnem? Általában 1%-ot kérnek a bankok szerződésszegés miatt. Mitől ilyen nagy önöknél ez az összeg?

A hitel 8,5 millió lenne, a többit ki tudom pótolni. Mindig pontosan fizetünk, nincs tartozásunk önök fele.

Köszönettel: Anita

Kedves Anita!

A Hitelnet nem bank, hanem hiteltanácsadással, hitelközvetítéssel foglalkozó iroda, mely számos bankkal, hitelintézettel áll kapcsolatban. A kölcsönt nem a Hitelnet nyújtja, hanem valamelyik pénzügyi partnerünk. Ha Ön irodánk közvetítésével vett fel kölcsönt, akkor azt valamelyik pénzintézet folyósította.

A kölcsön futamidő előtti visszafizetéséért minden bank szerződésmódosítási díjat, illetve előtörlesztési vagy végtörlesztési díjat számít fel. Ennek aktuális mértékét a banki Hirdetmények tartalmazzák, nem a Hitelnet határozza meg! A maximumát jogszabály korlátozza, ezen belül a bankok saját maguk döntenek arról, hogy mely esetben, mekkora mértékű díjat kell fizetni a kölcsön lejárt előtti visszafizetéséért.

esetén a fennálló tartozás összegét a hitelnyújtó bank határozza meg az aktuális devizaárfolyam, adott esetben a svájci frank aktuális árfolyama alapján. Ehhez jön még hozzá pluszban a végtörlesztési díj. Amennyiben a hitel visszafizetéséhez adósságrendező kölcsönt igényel, függetlenül attól, hogy azt melyik pénzintézetnél veszi igénybe, a fennálló tartozás összege és a végtörlesztési díj mértéke változatlan marad.

Amennyiben újabb hitelből történik az adósságrendezés, akkor az új hitelkiváltó kölcsön felvétele során járulékos költségekkel is kell számolni. Ezek általában az alábbiak: értékbecslés, közjegyzői okiratba foglalás, folyósítási jutalék, földhivatali díjak. Ezeknek a kiadásoknak a nagy része azonban megspórolható, ha kihasználja pénzügyi partnereink díjelengedési akcióit. Ezek a díjkedvezmények időszakosak, s előre meghatározzák, hogy az egyes akciók keretében pontosan milyen költségek kerülnek elengedésre.

Ha kíváncsi az irodánkon keresztül elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó konstrukciókra, s szeretné tudni, hogy melyik banknál érhető el a legnagyobb kedvezmény a járulékos költségeket illetően, akkor kérjük, töltse ki online űrlapunkat, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x