Üdv!

Érdeklődni szeretnék, mi alapján dönti el egy faktoring cég, hogy veszteséggel zár le egy mulasztást? Arra gondolok, hogy csak a tőketartozás számít vagy a kamatokkal növelt összeg? Nem találtam semmi rendeletet/törvényt, ami szabályozó lenne. Érdeklődtem a Bisz Zrt.-nél, ők finoman leráztak, csak annyit mondtak, hogy a pénzintézet dönti el … Kérdeztem faktoring céget, cégeket, az egyik beéri a tőke megfizetésével, a másik viszont ragaszkodik a kamatokkal növel összeghez a “tisza” lezáráshoz.

A másik kérdésem az lenne, hogy szeretnénk ingatlant vásárolni a feleségemmel. Mindketten dolgozunk, van önerőnk és felvennénk csokot is, de mivel a feleségem passzív KHR-es így azt mondták, hogy mivel férj és feleség vagyunk, így lekérik a feleségem KHR státuszát is.
Esetleg tudnak-e olyan megoldást, ahol nem adóstárs, hanem csak zálogkötelezett lenne a feleségem?

Mi a véleményük/tapasztalatuk az “osztrák” hitelekkel kapcsolatban?

Előre is köszönöm a választ!
Árpád

Kedves Árpád!

Azt, hogy egy hitelmulasztás veszteséggel, megegyezéssel vagy teljesítéssel lezárt státusszal kerül fel a Központi Hitelinformációs Rendszerbe (KHR), valóban az érintett pénzügyi intézmény határozza meg, s ez nem a BISZ Zrt. hatásköre. Erre vonatkozó törvényi rendelkezést sajnos nem tudunk Önnek mondani, mert irodánk ebben a kérdésben nem illetékes. Az ügyben esetleg végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértő segítségét kérheti.

A hitelügyletbe a házastárs mindig kötelezően bevonandó adóstárs. Arra nincs lehetőség, hogy passzív KHR státuszú felesége ne adóstársként, csupán zálogkötelezettként kerüljön bevonásra. A hitelintézetek többsége ugyan elutasítja azt a hitelkérelmet, melynek valamely szerepelője negatív információval szerepel a KHR-ben, de bankpartnereink egyikénél megoldható lehet lakáshitel felvétele passzív KHR esetén is akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Az ezzel kapcsolatos személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Osztrák banki hitelek közvetítésével irodánk nem foglalkozik, így ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önöknek segíteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Férjemmel lakáshitelt szeretnénk felvenni és engem mint házastársat kötelezően bevont adóstársként kezelnének. 1% esély van arra, hogy KHR listán szereplek. Vagyonommal nem felelnék, mert nincs jövedelmem, mert háztartásbeli vagyok.
Kérdéseim a következők. Megkaphatja a férjem így a hitelt? Nézik-e, hogy KHR listás vagyok-e?
Válaszukat köszönöm.
Ágnes