Tisztelt Hitelnet!

Fél éve vettem fel szabad felhasználású hitelt, aminek jelenlegi törlesztő részlete 16 000 forint havonta. Időközben megszűnt a cég, ahol dolgoztam, és most négy hónapja dolgozom egy másik helyen, ahová minimálbérre vagyok bejelentve. Véglegesítve vagyok, a próbaidőm már lejárt.

A kérdésem az lenne, hogy ha adósságrendező hitelben gondolkodok, akkor választhatok-e másik bankot, vagy csak annál vehetek fel ilyet, ahol az eredeti hitelem is van? Problémát okozhat, hogy jelenlegi fizetésem jóval alacsonyabb, mint amire akkoriban kaptam hitelt? Egyáltalán minimálbérrel kaphatok adósságrendező hitelt? Ha ez a fizetés nem elég hozzá, akkor mekkora értékű ingatlant fogadnak el a bankok fedezet gyanánt?

Köszönöm a válaszukat!
László

Kedves László!

Adósságrendező hitel bármely banknál felvehető, nemcsak annál a pénzintézetnél, ahol az eredeti hitelt felvette. Hitelfelvételnél nagy szerepe van a jövedelemvizsgálatnak, tehát lényeges az igazolt jövedelem nagysága. Nem mindegy, hogy az igénylő minimálbért vagy annál lényegesen nagyobb összegű munkabért tud igazolni. Az, hogy adott esetben elegendő-e a az adósságrendező hitel felvételéhez a minimálbér, függ a felvenni kívánt kölcsön összegétől, a várható havi törlesztő részlettől, esetleges egyéb, rendszeres kiadásaitól, valamint az ingatlanfedezet értékétől.

Az adósságrendező hitelt ingatlan fedezete mellett nyújtják a pénzintézetek. Elsősorban lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő fogadható el fedezetként, melyek forgalmi értéke eléri legalább az 5 millió forintot. A fedezetül felajánlott ingatlan értékének maximum a 80%-a terhelhető. Az, hogy az adósságrendezéshez milyen értékű ingatlant kell Önnek biztosítania, függ a visszafizetendő összegtől, illetve a minimálbéres jövedelem szintén befolyásoló tényező.

Konkrét számokat a további részletek ismeretében tudunk megadni. Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, akkor Szakértőink tájékoztatni tudják arról, hogy a minimálbéres keresetével adott értékű ingatlanra mekkora összegű adósságrendező hitelt kaphat. Díjmentes hitelajánlatunk tartalmazza a várható törlesztő részlet összegét, a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mértékét, valamint a hitelfelvétel járulékos költségeit.

A havi törlesztésről otthonából is gyorsan és egyszerűen tájékozódhat. Hitelkalkulátorunkból válassza az "Adósságrendezés ingatlanfedezettel" hitelcélt, adja meg a kölcsön összegét és futamidejét, majd kattintson a Kalkuláció gombra!

További kérdés esetén a Hitelnet Szakértői készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelzáloghitelem van OTP-nél, meg személyi kölcsönöm a Budapest Banknál! Ezt szeretném egybe tenni!
Köszönöm!
Á. Árpádné