2016 január elsejétől van lehetőségük a 3 gyermekes (meglévő és vállalt gyermekek egyaránt ide számítanak) új lakást vásárló vagy építő családoknak arra, hogy igényeljék a maximum 10 millió forint összegű, kedvező kamatozású, államilag támogatott lakáshitelt, ha a 3 vagy több gyermek után járó családi otthonteremtési kedvezményt is igényelnek és jogosultak rá.

Vajon melyik bankhoz érdemes fordulni ezzel a kérelemmel?

Fenti hitelkonstrukció esetén az állam a kamattámogatást a futamidő első 25 évében nyújtja. A termék kamatperiódusa 5 év, a támogatott személy által fizetendő kamat mértéke, valamint a törlesztő részlet tehát 5 évente változhat.

Mely pénzintézeteknél igényelhető a 10+10M támogatás?

2016-12-08_19-06-37

Fenti táblázatból látható, hogy a legfeljebb 10 milliós kamattámogatott lakáshitelt – ellentétben a piaci kamatozású, illetve 5 évig támogatott lakáshitelekkel - jelenleg minden pénzintézet 3%-os kamat mellett nyújtja.

Mekkora havi törlesztő részlettel számolhatunk a 10 milliós kamattámogatott lakáshitel esetén

2016-12-08_19-17-49

Bármelyik hitelintézethez is fordulunk tehát kérelmünkkel, a havi törlesztő részletünk ugyanannyi lesz. Mi az, ami mégis megkönnyítheti a döntésünket?

A hitelfelvételnek vannak költségei. Érdemes megnézni, hogy melyik bank milyen díjkedvezményt kínál a hitelfelvétel idején. Jellemzően az alábbi költségek merülnek fel lakáshitel felvétele esetén:

  • Értékbecslési díj – kb. 30.000 Ft
  • Szerződéskötési díj vagy folyósítási jutalék – kb. a hitelösszeg 1%-a
  • Földhivatali költségek (tulajdoni lapok, térképmásolat, jelzálogbejegyzés illetéke) – kb. 25.000 Ft
  • Közjegyzői okiratba foglalás díja – kb. a hitelösszeg 0,5-1%-a

A pénzintézetek többsége fenti költségeket részben vagy teljes egészében elengedi, illetve visszatéríti meghatározott feltételek teljesülése esetén. Ezzel 10 milliós hitelfelvétel esetén mintegy 200.000 Ft-ot takaríthatunk meg.

Érdemes a számlavezető bankunknál is érdeklődni e támogatott lakáshitel díjtételeiről, hiszen ott egyszerűbb lehet az ügyintézés, illetve a díjkedvezmények igénybevétele.

Díjmentes tájékoztatás, valamint díjmentes CSOK- és hitelügyintézés a Hitelnet irodáiban!

Ha Ön is szeretné tudni, hogy melyik pénzintézetnél milyen járulékos költségek mellett juthat hozzá a 10+10 milliós támogatáshoz, kérjük, töltse ki online adatlapunkat , vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát !

[the_ad id="38077"]

Szakértőink elvégzik az előzetes hitelbírálatot is, melyből kiderül, hogy a maximum 10 millió forintos hitel teljes egészében felvehető-e, illetve ha nem, mekkora összegre lehetnek jogosultak!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném megkérdezni, hogy igényelhetem-e a csokot 2 gyermekemre használt lakás vásárlására, ha a férjemnek van 1/4 örökölt házrésze, nekem pedig 1/2 örökölt házrészem.
Köszönöm a segítséget!