Tisztelt Cím!

A segítségét szeretném kérni abban, hogyan lehet a legkedvezőbb számomra a használt családi ház megvásárlása?
Forgalmi értéke: kb. 18.000.000 forint. Vételár: 14.000.000-15.000.000 forint között.
Van:
– nettó: 230.000 Ft bevételünk /az Én gyedem is benn van 105.000 Ft, az élettársam 3 havi nettó jövedelme: 130. 000 Ft + családi pótlék 26.600 Ft./
– Lakástakarék /OTP: hitel 10/0 SZÖ 8.090.000 Ft, ami 2021-ben jár le, havi 20.000 Ft-os megtakarítással
– még 1 bevonható ingatlan Budapesten, forgalmi értéke: Kb 6.000.000 forint széljegymentes
– van diákhitel kb. 650. 000 forint, amire havonta 20.000 Ft-ot előre törlesztek
– van 2 kiskorú gyermekem, akiknél nem vettem igénybe semmilyen állami lakástámogatást sem

Kérem adjon tanácsot, hogyan tudom a célomat kivitelezni fél éven belül!?

Köszönettel : Mónika

Kedves Mónika!

Lakásvásárláshoz 2015-ben is elérhető az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott lakáshitel (maximum 10 millió Ft), továbbá piaci kamatozású lakásvásárlási kölcsön igénybevételére is van lehetőség. Az elérhető legkedvezőbb törlesztő részletekről folyamatosan tájékozódhat honlapunkon. 2015. július elsejétől gyermekek utáni egy összegű, vissza nem térítendő támogatást (CSOK) is nyújt az állam a hitelintézeteken keresztül.

Hitelként a fedezetül felajánlott ingatlanok forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel. A hitelfelvétel során a fedezeti ingatlanokat a bank értékbecslője felértékeli és az általa megállapított értékből indulnak ki a maximálisan felvehető hitelösszeg megállapításakor. Ennek feltétele, hogy jövedelmi oldalról is fedezett legyen ekkora összegű hitelnek a törlesztése.

A jövedelemvizsgálat úgy változott január 1.-től, hogy amennyiben a háztartás igazolt nettó jövedelme 400.000 Ft alatt van, akkor a felvenni kívánt kölcsön havi törlesztése és a már meglévő hitelek után fizetendő törlesztő részlet együttes összege nem haladhatja meg az igénylők nettó fizetésének 50%-át. A jövedelemvizsgálat során tehát figyelembe kell venni a diákhitel után fizetendő törlesztést is.

Arról, hogy 2015. július 1. után használt lakás vásárlásához milyen feltételekkel és mekkora összegű szocpol igényelhető két gyermek után, IDE kattintva tájékozódhat. A szocpoligénylésnél azonban kizáró ok lehet a már meglévő lakástulajdon. Ebből a szempontból tehát lényeges, hogy a budapesti ingatlan kinek a tulajdonában van és milyen jogcímen történt az ingatlanszerzés. Arról, hogy mely lakástulajdon nem zárja ki a szocpolra való jogosultságot, IDE kattintva olvashat.

Az adott lakásvásárlás esetén elérhető legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban, melyhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése