Melyik a legkedvezőbb lakáskasszával kombinált, támogatott hitel építkezés esetén?

Tisztelt Hitelnet!

Az alábbiakkal kapcsolatban szeretnék érdeklődni.

Adatok:
• felépítmény várható bekerülési értéke (kulcsrakész): 15 000 000.-
, hitelképesség rendben van
• vállalnak 2 gyereket – szocpol
• 2013. márciusától van 2 fundamentájuk: 20 000.- és 10 000.- /hó
• 20 éves futamidő
• hitel összege: 10 000 000.-
várható hitelfelvétel: 2014. 5-6.hó

Előtörlesztést tervezünk – 4 milliót, várhatóan a futamidő 1.- 3. éve között lesz rá lehetőség legkorábban.

Az alábbi kalkulációkat szeretnénk:
1. Annuitásos hiteltörlesztés esete
2. Páros( + kamattámogatott) hitel
3. Páros(fundamenta + kamattámogatott) hitel, 4 millió előtörlesztéssel (előtörlesztés időpontja az optimálisnak nevezhetően megválasztva)

Olyan kalkulációkat szeretnénk kérni, amiből látható a hitel 20 éves futamideje alatt a havi törlesztendő (kamat törlesztés, töke törlesztés, töke tartozás bontásban). A fundamenta 4 éves lejárata után (3 év van még hátra ebből) annak beforgatása a tőketörlesztésbe. Az előtörlesztésre tervezett 4 000 000.- betolása után látszódjon annak hatása a havi törlesztésre (törlesztés átszámolás).
A legjobb lenne excel táblában(.xls) kapni.

Köszönettel.
János

Kedves János!

Megkaptuk érdeklődését. Amit az építési hitelekkel kapcsolatban elöljáróban tudni kell az a következő: erre a hitelcélra állami kamattámogatású és piaci kamatozású építési hitelt egyaránt kínálnak a pénzintézetek. Ön levelében a kamattámogatott konstrukció után érdeklődik. Érdemes lenne azonban a piaci kamatláb mellett nyújtott építési hitel kondícióit is megismerniük. A piaci kamatozású ugyanis több bankpartnerünknél már alacsonyabb havi törlesztő részlettel érhető el, mint az államilag támogatott.

Ez azzal magyarázható, hogy támogatott hitel esetén van egy bizonyos kamatszint, ami 6%, s ez alá nem csökkenhet az ügyfelek által fizetendő kamat, vagyis hiába a jegybanki alapkamat kedvező mértéke, a támogatott kölcsönnél ez nem érvényesíthető a törlesztő részletben a jogszabályban rögzített minimum kamatláb miatt. Ezzel ellentétben piaci kamatozású lakáshiteleknél nem került meghatározásra minimum kamatszint, s mivel a soha nem tapasztalt mértékűre csökkent jegybanki alapkamat hatással van a piaci hitelek báziskamatát jelentő BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) mértékére, ezért ezek az építési hitelek több pénzintézetnél is 6% alatti kamattal érhetők el.

Ahhoz, hogy előzetes képet kapjon a kamattámogatott és piaci építési hitelek aktuális törlesztő részletéről, kérjük használja online építési hitelkalkulátorunkat!

Személyre szabott, díjmentes építési hitel ajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérheti. Központilag sajnos nem tudunk hitelkalkulációt készíteni. Köszönjük megértését. Személyre szóló hitelajánlatunkat Szakértőink természetesen az Önök igényeinek megfelelően, a 4 millió forintos előtörlesztést figyelembe véve fogják elkészíteni!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x