Mekkora összegű lakáshitelt kaphatok?

Üdvözletem!

Budapesten szeretnék használt lakást vásárolni! 2 millió lenne készpénzben. 1 gyermekünk van. Összjövedelmünk: kb. 270.000 Ft (benne van a családi és a gyerekkedvezmény).

Áruhitellel kb. (30E visszavan), folyószámlahitellel (380.000 Huf) és diákhitelünk (kb 1.5 millió) is van illetve rendelkezünk.
Van-e reális esély vásárlásra?

Válaszát előre is köszönöm!
Gyuri

Kedves Gyuri!

Az egyik legfontosabb szabály, amit a lakásvásárlási hitelek finanszírozási arányáról tudni kell az, hogy a maximálisan felvehető lakáskölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan – ez jellemzően a megvásárolni kívánt lakás – piaci értékének 80%-át. A tényleges mérték az egyes pénzintézetek finanszírozási arányától és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően általában kisebb. A meglévő hiteltörlesztések szintén csökkentik a lakásvásárlási hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.

Mindezek mellett ugyancsak meghatározó a vásárolni kívánt lakás valós értéke, területi elhelyezkedése és állapota. Amennyiben fentiek alapján nem vehető fel a kívánt összeg, megoldást jelenthet plusz ingatlan bevonása. Nem szükségszerű, hogy a kiegészítő ingatlan az igénylők tulajdonában legyen. Ez lehet például szülői ház is. Nem kell, hogy a plusz ingatlan a futamidő végéül fedezetül szolgáljon. Ha a fennálló tartozás összege olyan mértékűre csökken, hogy azt már a célingatlan is elbírja, akkor a kiegészítő fedezet kivonható a kötelemből.

Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, elérhető lehet-e az Önök számára az otthonteremtés, s mekkora összegű lakáshitelt kaphatnak, bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink elvégzik az előzetes kalkulációt.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Két kiskorú gyermekkel, 104.000 Ft jövedelemmel – ennyit kapok kézhez – nincs adósságom és bárlistán sem vagyok + 26.000 családival /130.000 Ft ami bejön havonta összesen/.
Mennyi az az összeg, amit használt lakás vásárlásra fölvehetnék?

Kedves Viola!
Ahhoz, hogy Szakértőink kalkulációt tudjanak készíteni a felvehető hitel összegéről, további információkra lenne szükség. Meghatározó a vásárolandó ingatlan értéke, területi elhelyezkedése is. A szükséges adatokat kérjük küldje el online nyomtatványunk kitöltésével!

Tisztelt Cím!
Feleségemmel használt lakást szeretnénk vásárolni Budapesten. Önerőnk nagyjából 1.500.000.-Ft. Édesanyám lakását ingatlanfedezetként be lehetne vonni (vidéki megyeszékhelyen a lakás kb. 7.000.000.-Ft értéken). Feleségemmel havi nettó keresetünk kb. 400.000.-Ft.
Kérdésem, hogy ilyen helyzetben nagyjából mennyi hitelt kaphatnánk és milyen feltételekkel, milyen havi törlesztő részletre?
Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!

Kedves Gábor!
A budapesti használt lakás értékétől függően megvalósulhat a hitelből történő lakásvásárlás édesanyja hitelügyletbe történő bevonásával. Az, hogy mennyi lehet a maximálisan felvehető lakáshitel, függ a vásárolandó budapesti lakás értékétől. Legkedvezőbb esetben a teljes vételár is felvehető. Erről és a legkedvezőbb lakásvásárlási hitelek törlesztő részletéről Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készíteni Önöknek! Előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg az aktuális törlesztő részleteket!

Hogyha jelzálogot akarok felvenni és a lakás 6-7 millió Ft-ot ér, havi jövedelmem nettó 85.000 Ft, akkor kb. mennyi összeg igényelhető?

Kedves Gábor!
A felvehető hitel összegét befolyásolja az is, hogy hol található a fedezetül felajánlott ingatlan és van-e Önnek már valamilyen rendszeres törlesztési kötelezettsége. Mindezektől függően 3-4 millió forint körüli összeg lehet elérhető. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink konkrét tájékoztatást tudnak Önnek adni.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha önerő nélkül szeretnék egy használt lakást vásárolni ingatlanfedezettel, akkor a hitel összege lehet-e nagyobb mint a megvásárolandó lakás vételára? Pl.: 8 millió forintos vételárú lakásra felvehetek-e 10 millió forint hitelt, ha a hitelbe bevont ingatlanfedezet értéke mondjuk 20 millió? Továbbá kérdésem az lenne, hogy ez a hitel lehet-e államilag támogatott hitel, ha ez az első lakásvásárlásom?
Válaszukat előre is köszönöm.

Lányom részére szeretnénk Budapesten, (valószínűleg) a XIV. kerületben lakást vásárolni. Ő még tanul, de 2012. augusztusa óta folyamatos munkaviszonya is van, a Burger Kingben dolgozik. A havi nettó jövedelme kb. 82.000 Ft. Ezen kívül külön juttatásként azon a napon, amikor dolgozik, 800 Ft értében étkezhet is. A számlájára érkezik még rendszeresen 30.000 Ft az édesapjától. Mi elváltunk, és ez tulajdonképpen a tartásdíj. Semmilyen hitele nincs.
Az önerő, amit biztosítani tudunk, 1.500.000 Ft.
Azt szeretném megtudni, hogy a fenti feltételekkel Önök szerint kb. milyen összegű hitelt kaphat?
Segítségüket előre is köszönöm!
Eszter

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy a hitelnél a ház eladási ára vagy az értékbecslő által becsült érték alapján kell önerő? Vennénk egy házat, ahol a négyzetméter ár kb. 120.000-Ft. Amit meg vennénk, annak 50.000-Ft az ára.
Megkaphatjuk-e a kért 6,5 milliót, ha a ház jóval többet ér, de úgy, hogy nincs önerőnk.
Válaszát köszönöm.


12
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x