Üdvözletem!

Budapesten szeretnék használt lakást vásárolni! 2 millió lenne készpénzben. 1 gyermekünk van. Összjövedelmünk: kb. 270.000 Ft (benne van a családi és a gyerekkedvezmény).

Áruhitellel kb. (30E visszavan), folyószámlahitellel (380.000 Huf) és diákhitelünk (kb 1.5 millió) is van illetve rendelkezünk.
Van-e reális esély vásárlásra?

Válaszát előre is köszönöm!
Gyuri

Kedves Gyuri!

Az egyik legfontosabb szabály, amit a lakásvásárlási hitelek finanszírozási arányáról tudni kell az, hogy a maximálisan felvehető lakáskölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan – ez jellemzően a megvásárolni kívánt lakás – piaci értékének 80%-át. A tényleges mérték az egyes pénzintézetek finanszírozási arányától és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően általában kisebb. A meglévő hiteltörlesztések szintén csökkentik a lakásvásárlási hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.

Mindezek mellett ugyancsak meghatározó a vásárolni kívánt lakás valós értéke, területi elhelyezkedése és állapota. Amennyiben fentiek alapján nem vehető fel a kívánt összeg, megoldást jelenthet plusz ingatlan bevonása. Nem szükségszerű, hogy a kiegészítő ingatlan az igénylők tulajdonában legyen. Ez lehet például szülői ház is. Nem kell, hogy a plusz ingatlan a futamidő végéül fedezetül szolgáljon. Ha a fennálló tartozás összege olyan mértékűre csökken, hogy azt már a célingatlan is elbírja, akkor a kiegészítő fedezet kivonható a kötelemből.

Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, elérhető lehet-e az Önök számára az otthonteremtés, s mekkora összegű lakáshitelt kaphatnak, bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink elvégzik az előzetes kalkulációt.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Két kiskorú gyermekkel, 104.000 Ft jövedelemmel – ennyit kapok kézhez – nincs adósságom és bárlistán sem vagyok + 26.000 családival /130.000 Ft ami bejön havonta összesen/.
Mennyi az az összeg, amit használt lakás vásárlásra fölvehetnék?

Tisztelt Cím!
Feleségemmel használt lakást szeretnénk vásárolni Budapesten. Önerőnk nagyjából 1.500.000.-Ft. Édesanyám lakását ingatlanfedezetként be lehetne vonni (vidéki megyeszékhelyen a lakás kb. 7.000.000.-Ft értéken). Feleségemmel havi nettó keresetünk kb. 400.000.-Ft.
Kérdésem, hogy ilyen helyzetben nagyjából mennyi hitelt kaphatnánk és milyen feltételekkel, milyen havi törlesztő részletre?
Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!

Hogyha jelzálogot akarok felvenni és a lakás 6-7 millió Ft-ot ér, havi jövedelmem nettó 85.000 Ft, akkor kb. mennyi összeg igényelhető?

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha önerő nélkül szeretnék egy használt lakást vásárolni ingatlanfedezettel, akkor a hitel összege lehet-e nagyobb mint a megvásárolandó lakás vételára? Pl.: 8 millió forintos vételárú lakásra felvehetek-e 10 millió forint hitelt, ha a hitelbe bevont ingatlanfedezet értéke mondjuk 20 millió? Továbbá kérdésem az lenne, hogy ez a hitel lehet-e államilag támogatott hitel, ha ez az első lakásvásárlásom?
Válaszukat előre is köszönöm.

Lányom részére szeretnénk Budapesten, (valószínűleg) a XIV. kerületben lakást vásárolni. Ő még tanul, de 2012. augusztusa óta folyamatos munkaviszonya is van, a Burger Kingben dolgozik. A havi nettó jövedelme kb. 82.000 Ft. Ezen kívül külön juttatásként azon a napon, amikor dolgozik, 800 Ft értében étkezhet is. A számlájára érkezik még rendszeresen 30.000 Ft az édesapjától. Mi elváltunk, és ez tulajdonképpen a tartásdíj. Semmilyen hitele nincs.
Az önerő, amit biztosítani tudunk, 1.500.000 Ft.
Azt szeretném megtudni, hogy a fenti feltételekkel Önök szerint kb. milyen összegű hitelt kaphat?
Segítségüket előre is köszönöm!
Eszter

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy a hitelnél a ház eladási ára vagy az értékbecslő által becsült érték alapján kell önerő? Vennénk egy házat, ahol a négyzetméter ár kb. 120.000-Ft. Amit meg vennénk, annak 50.000-Ft az ára.
Megkaphatjuk-e a kért 6,5 milliót, ha a ház jóval többet ér, de úgy, hogy nincs önerőnk.
Válaszát köszönöm.