Tisztelt Hitelnet!

Lakáscélú hitellel kapcsolatban szeretném kérni véleményüket.

Jelenleg GYED-ben részesülök 21 hónapos kisfiam után. 2017 május-júniusban tervezek visszatérni a munkába. Ez azt jelenti, hogy május-júniustól (a pontos dátumot még nem tudom) 8 órás munkaidőben kezdenék el újra dolgozni. Már a munkába állást követő 1 hónapon belül lakáshitelt szeretnénk felvenni, a hitelfelvevő én lennék. Korábbi nettó 280 ezer Ft összegű fizetésem alapján 2015 szeptembere óta 125-130 ezer Ft GYED-ben részesülök + 12.200 Ft családi pótlékot kapok. Állományba helyezésem után kb. nettó 160-170 ezer Ft lesz a fizetésem. Férjem munkaviszonya 1 hónapja szűnt meg, úgyhogy a részéről jövedelmet nem lehet figyelembe venni. (Korábban is csak heti 10 órás részmunkaidőben volt bejelentve.) Más hozzátartozó jövedelmét nem tudjuk figyelembe venni. Fedezetként más ingatlant csak végszükség esetén tudunk bevonni.

Önerőként 2 M Ft-tal rendelkezünk és Békéscsabán szeretnénk kb. 8-8,5 M Ft értékű lakást vásárolni. CSOK-ot jelenleg nem tudunk igényelni, mivel a férjem szerepel a KHR-ben.

A fenti feltételek ismeretében kérdezném, Önök szerint van-e esély arra, hogy valamelyik hitelintézet 6 M Ft lakáscélú hitelt nyújt?

Válaszukat, tanácsukat előre is köszönöm!
Veronika

Kedves Veronika!

Házastársak esetén kizárólag együttes hiteligénylésre van lehetőség. Mivel azonban a negatív tartalmú KHR státusz kizáró okot jelent a hitelintézetek többségénél, ezért nem sok lehetőség adódik hitelfelvételre. Kérdés, hogy férje aktív vagy passzív státuszban szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Amennyiben státusza aktív, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

Passzív KHR esetén pénzügyi partnereink egyikénél lenne mód lakáshitel igénylésére, de csak akkor, ha a korábbi tartozás legalább 6 hónapja rendezett, vagyis ha a passzív KHR státusz legalább 6 hónapja fennáll. Ha ez a feltétel teljesül, akkor is meghatározó hitelbírálat során, hogy férje milyen típusú, hány és mekkora összegű hitel miatt került BAR listára.

A CSOK jogosultságot a KHR státusz nem zárja ki.

Amennyiben a 6 havi passzív KHR státusz fennáll, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése