Tisztelt Hitelnet!

30 éves vagyok, férjem 34, és szeretnénk építkezni. Gyerekünk egyelőre nem született, és ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy igénybe vehetünk-e így is valamilyen kedvezményes hitellehetőséget? Vidéken tervezzük otthonunkat, és körülbelül három millió forint van meg erre a célra.

Mennyi összegre számíthatnánk így? Mindketten rendszeres jövedelemmel rendelkezünk. Ennek nagyságától is függhet, hogy mennyi hitelt kaphatunk építkezésre, vagy a saját rész mennyisége a döntő egyedül?

Köszönöm válaszát.
Ilona

Kedves Ilona!

A maximum 20 évre szóló kamattámogatott építési hitelt 35 év alatti még gyermektelen hiteligénylők is igénybe vehetik. Az otthonteremtési támogatás keretében nyújtott 5 éves kamattámogatású építési hitelnél pedig nincs az igénylők életkorára vonatkozó korhatár, tehát elvileg azt is felvehetik az építési munkálatok finanszírozásához.

A kamattámogatott hitel összege vidéken nem haladhatja meg a 10 millió forintot. A maximálisan nyújtható építési hitel összegét persze a konkrét adottságok is befolyásolják. Meghatározó a ház költségvetése; a lakóingatlan várható jövőbeni értéke, amibe beleszámít a telekérték is; a földrajzi elhelyezkedés; az Önök jövedelmi helyzete; stb. Tehát nemcsak az önerő mértéke és az igazolt jövedelem nagysága a döntő.

Hitelszakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szóló hitelkalkulációt. Ehhez online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése szükséges, melyen megadhatják a kellő információkat!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése