Mekkora önerőre van szükség egy 22 milliós ház megvásárlására?

Lakáshitel igénylés előtt állunk, de előtte tudni szeretnénk, hogy mekkora Önerőre lenne szükség. A kiszemelt családi ház Pest megyében található, a vételár 22 millió forint lenne.

Mind a ketten rendelkezünk jó fizetéssel, másik személyi hitelünk vagy jelzáloghitelünk nincs. Már voltunk egy bankban, ahol kedvező ajánlatot kaptunk, de ott azt mondták, hogy 50 % saját erő szükséges, sajnos ennyi azonban nem áll a rendelkezésünkre.

Azt szeretnénk kérdezni, hogy az Önök hitelkalkulátorában kapott eredmény esetén pontosan mekkora saját erőre lenne szükség? Sajnos más ingatlant nem tudunk bevonni, fedezet csak a megvásárolni kívánt ház lehetne.

Előre is köszönöm mielőbbi válaszukat.

K.Andrea

Kedves Andrea!

Köszönjük szépen megkeresését!

Lakásvásárlási hitel igénylése esetén a minimálisan elvárt önerő mértékét jogszabály is szabályozza. Ennek értelmében a kihelyezhető hitel mértéke nem lehet több, mint a megvásárolni kívánt vagy egyéb kiegészítő fedezetként bevonható ingatlan(ok) forgalmi értékének 80 % -a, de csak abban az esetben, ha az adós rendelkezik a hitelező bank által elvárt mértékű igazolható jövedelemmel. Természetesen a jogszabály a maximális hitelösszeget rögzíti, a kihelyezhető hitel mértéke bankonként eltérő lehet és nagy mértékben függ az adós egyéb adottságaitól is (jövedelem )

Az általános szabály, hogy minél nagyobb a saját erő mértéke annál kedvezőbb ajánlat érhető el pénzintézeti partnereinknél, mivel annál kisebb a hitelező pénzintézet kockázata és annál alacsonyabb kamattal tudja kínálni az igényelt lakáshitelt.

Kérem töltse ki on-line ajánlatkérő adatlapunkat, válaszoljon néhány kérdésünkre és a megadott adatok alapján tanácsadónk ismerteti Önnel az elérhető legkedvezőbb lehetőségeket és a szükséges saját erő mértékét is.

További kérdése esetén természetesen állunk szíves rendelkezésére.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
18 éve köztisztviselő vagyok és mindig is szerettem volna egy családi házat vásárolni, de a megfelelő önerő megléte mindig visszatartott. Egy 15 millió forintos használt ház megvásárlása esetén mennyi önerővel kell rendelkeznem és mennyi lehet a havi törlesztő részletem?

Egy 5 milliós használt házat szeretnénk megvásárolni és a 30% önerő meg is van. Tehát 3,5 millió kölcsönre lenne szükségünk. A férjem és én 75.000.- Ft/Fő/hó + kafetéria jövedelemmel rendelkezünk. Ez az első ingatlanunk lenne és nincs más kölcsönünk. A megvásárolni kívánt házon kívül más jelzálogra nincs lehetőségünk. Az érdekelne, hogy van-e lehetőségünk, ilyen fizetés mellett lakáskölcsön felvételre? Válaszát előre is köszönöm!


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x