Tisztelt Hitelnet!

1 millió forint megtakarításunk van, 12,5 millió forint hitelre lenne szükségünk, új ház építésére, ingatlanfedezet bevonható. Mekkora hitelt vehetünk fel így?

Van két gyermekünk, mindketten 35 év alattiak vagyunk. A telek melyre építenénk, apósómék tulajdonában van, rajta jelenleg egy kb. 100 nm-es családi ház áll, a telek 1000 nm.
Szükséges-e a telek felosztása, átírása, elég-e ráépítési megállapodás?

Válaszát előre is köszönöm:
Ferenc

Kedves Ferenc!

A finanszírozási arányokat rögzítő jogszabály szerint az épülő ingatlan jövőbeni értékének maximuma a 80%-a finanszírozható. A lakóépület várható értékét a műszaki szakértő határozza meg. A maximálisan nyújtható hitel összege függ az adott pénzintézet finanszírozási hányadától, valamint az igénylők jövedelmi helyzetétől, igazolt jövedelmüktől, rendszeres kiadásaiktól. Így kérdésére pontos választ a további adatok ismeretében tudunk adni. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése szükséges.

Mivel a telek apósáék nevén van, ezért ügyvéd által készített ráépítési megállapodásra lesz szükség, telekmegosztás, átíratás nem szükséges.

Új lakóház építéséhez jelenleg állami kamattámogatású lakáshitel és lakásépítési támogatás (szocpol) is igénybe vehető. Kérjük, töltse ki online űrlapunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése