Hosszas keresgélés után sikerült megtalálni azt a családi házat ami ideális lenne mindenki számára. Mindannyian kényelmesen elférünk és a gyerekeknek is lehetne saját szobájuk. Rendelkezünk valamennyi saját erővel, de mindenképpen lakáshitel felvételére lesz szükségünk. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:

Pontosan mekkora lenne az az összeg amit kaphatnánk hitelként? Mennyi saját előre lenne szükség?
Milyen jövedelmet kell igazolnom ahhoz, hogy megkapjuk a hitelt?
A megvenni kívánt családi házon kívül nem tudunk egyéb lakást vagy házat bevonni elegendő-e a megvásárolni kívánt ingatlan?
A párom egy korábbi személyi kölcsönt tartozása miatt bár listán szerepelt, de a hitelt már több mint egy éve visszafizettük.

Kérem legyenek kedvesek a fentiekre válaszolni, mert ennek alapján tudunk dönteni avagy belevághatunk el a vásárlásba.

Köszönettel K. András

Kedves András!
Köszönjük szépen megkeresését.
Egy lakáshitel igénylése esetén alapesetben a megvásárolni kívánt ingatlan a fedezet. Kiegészítő lakás vagy ház bevonására abban az esetben van szükség, ha nem rendelkeznek a bank által elvárt mértékű jövedelemmel vagy saját erővel.

A jelenlegi törvényi szabályozás értelmében a minimálisan elvárt önerő mértéke 20 % , de csak abban az esetbe elegendő ez, ha a hitelező bank által elvárt, megfelelő összegű jövedelmet tudnak igazolni.Ha a legkedvezőbb lakáshitelek vagy egyéb hitelek részleteiről érdeklődik, tekintse meg naprakész hitelkalkulátorunkat.

A KHR rendszer ( Bar lista) a mulasztás lezárását követően már csak egy évig őrzi az adatokat ezért valószínűleg már nem szerepelek a nyilvántartásban, de természetesen ezt hiteligénylés előtt ellenőrizni tudjuk majd.

Amennyiben kitöltik online adatlapunkat, akkor a megadott adatok és információk alapján tanácsadóink, kollégáink megnézik, hogy milyen lehetőségekkel tudnak belevágni a lakásvásásárlásba.

Szolgáltatásaink természetesen teljesen díjmentesek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
A párommal használt lakást szeretnénk vásárolni. Sajnos lakásfedezetünk nincs. Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy lakásfedezet mindenképpen szükséges, vagy elég hozzá önerő. Ha igen akkor pl. egy 8 milliós lakáshoz mennyi pénzere lenne szükségünk, hogy a hitelt felvehessük?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm: Tamás