Tisztelt Hitelnet!

34 éves vagyok, lakást szeretnék vásárolni. Bruttó jövedelmem 114.000 forint. Valamennyi megtakarítással rendelkezek. Az ingatlan értéke, amit nézegettem 8 millió forint.

Szeretném megkérdezni, hogy ekkora jövedelemmel is vehetnék-e fel hitelt?
Vagy célszerűbb lenne, ha anyukám nevére vennénk fel hitelt? Közalkalmazott és jobb fizetési feltételekkel rendelkezik.

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Elvira

Kedves Elvira!

A mindenkori minimálbér összegét (jelenleg nettó 64.190 Ft) elérő fizetéssel már benyújtható a lakásvásárlási hitelkérelem. Az igazolt nettó munkabér összegének azonban nagy szerepe van a felvehető hitelösszeg megállapításában. Magasabb jövedelemmel - amennyiben az adósnak nincs meglévő hiteltörlesztése - természetesen magasabb összegű törlesztő részlet vállalható, ami magasabb összegű hitel elérését teszi lehetővé.

Hitelfelvételre tehát fenti jövedelemmel is van lehetőség. Más kérdés, hogy megtakarítása az így elérhető hitellel együtt elegendő lesz-e a teljes vételár kifizetéséhez. Azt, hogy mennyi hitelt vehet fel ezzel a keresettel, egyéb tényezők is befolyásolják. Számít az, hogy milyen egyéb rendszeres kiadásai vannak, illetve hol helyezkedik el a megvásárolni kívánt ingatlan és milyen állapotú. Ezeket az információkat online adatlapukon elküldheti, s ezek ismeretében Szakértőink személyre szabottan tudják Önt tájékoztatni.

Amennyiben a jóváhagyható hitelösszeg kevésnek bizonyul, a fizetőképesség javítása céljából édesanyja bevonható a hitelügyletbe. Attól még lehet Ön a hitel adósa, édesanyja adóstársként szerepelhetne.

A jelzáloghitelek finanszírozási arányát szabályozó rendelet szerint a lakás értékének legfeljebb 80%-a nyújtható, így a 8 milliós lakás megvételéhez legalább 1.600.000 Ft megtakarítás szükséges, sőt a bankok gyakorlatát nézve az elvárt saját erő ennél csak több lehet. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor adóstárs bevonása esetén is szükség van további ingatlanfedezetre.

A 8 milliós használt lakás megvásárlásához - a piaci kamatozású konstrukció mellett - állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében biztosított. A támogatott és támogatás nélküli lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletét honlapunkon megismerheti.

A személyre szabott hitelajánlat és a teljes körű hitelügyintézés a Hitelnet irodáiban díjmentes. További kérdéseit online is felteheti és bizalommal fordulhat a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodához is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Kaphatunk-e hitelt, ha férjem minimálbérre van bejelentve (határozatlan idejű munkaszerződéssel) és a jövedelmét készpénzben kapja meg, én pedig még gyesen vagyok?
Édesanyám bevonható lenne hiteles társként, számlára, utalással kapja a nyugdíját és a munkabérét is.
Köszönettel,
Ancsi

19 éves vagyok. A havi jövedelmem bruttó 114.000 Ft. 5 hónapja dolgozom itt. Lakást szeretnék, ehhez lenne szükségem hitelre.
Kaphatok?