Mekkora jövedelemmel kaphatok kedvező adósságrendező hitelt?

Üdvözletem!

Négy hónapja vettem fel 600 000 forint összegű személyi kölcsönt. Azóta magánéleti problémáim adódtak, és a főmunkaidős állásom helyett jövő hónaptól csak részmunkaidőt tudok vállalni, jóval kevesebb pénzért. Az eddigi 8 óra helyett 6 órában fogok dolgozni.

Azt szeretném kérdezni, hogy a várható 84 900 forintos jövedelemmel megoldható lenne-e az, hogy a havi 14 500 forintos törlesztő részlet helyett valami kedvezőbb lehetőséget kapjak? Lehetséges az adósságrendezés abban az esetben, ha jövedelmem csökken? Más törlesztési kötelezettségem nincsen, és ezt az összeget is mindig pontosan fizettem.

Ha ezzel a jövedelemmel is hitelképes lennék, akkor kérem, azt is írja meg, hogy milyen egyéb feltételekkel juthatok az adósságrendező hitelhez.

Köszönöm a tájékoztatást.
Krisztina

Kedves Krisztina!

Személyi kölcsön igényléséhez nettó 60 ezer forintos, jelzálog alapú hitel felvételéhez pedig a mindenkori minimálbért elérő jövedelem szükséges, így a 84.900 Ft-os fizetése elegendő lehet a hitelfelvételhez.

Személyi kölcsönét azonban nem biztos, hogy érdemes újabb személyi hitellel kiváltani, hiszen a fedezet nélküli hiteleket közel azonos kamatszint mellett nyújtják a bankok, így jelentős törlesztő részlet csökkenés nem várható. A havi törlesztési kötelezettség csökkentésére a hitelkiváltás helyett esetleg a futamidő hosszabbítás lehet megoldás, amennyiben a hitelt nem a maximális futamidőre vette fel. Általában 7 éves futamidő kérhető maximálisan a fedezet nélküli hitelkonstrukcióknál. Célszerű volna ennek a lehetőségnek is utána nézni a hitelnyújtó banknál.

Ingatlan fedezete mellett már lényegesen alacsonyabb kamat mellett érhetők el a hitelek. Bankpartnereinknél azonban 1 millió forint a minimálisan igényelhető jelzáloghitel összege. Amennyiben tud ingatlanfedezet biztosítani, úgy 1 millió forint szabad felhasználású hitel felvételével kedvező kondíciójú kölcsönhöz juthat úgy, hogy a személyi hitel visszafizetése mellett a fennmaradó összeggel szabadon rendelkezhet.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek forint alapú, maximum 20-25 éves futamidejű konstrukciót jelentenek, jóllehet 1 millió forintot nem érdemes ilyen hosszú futamidőre felvenni. E hitelek várható havi törlesztésének Adósságrendező hitel kalkulátorunk segítségével nézhet utána. Ha a kapott törlesztő részlet elnyeri tetszését és van lehetősége ingatlanfedezet bevonására, akkor online űrlapunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat is kérheti!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdés a következő lenne, hogy milyen feltételei vannak egy hitelkiváltásnak, gondolok itt a fizetésem nagyságára, hogy mekkora jövedelemnek kell meglennie és arra is gondolok, hogy milyen egyéb feltételnek kell eleget tegyek az általános feltételeken kívül?
Köszönöm szépen előre is!

Kedves Gusztáv!
A hitelkiváltás egyik alapfeltétele, hogy csak pontosan, szerződésszerűen törlesztett hitel váltható ki. Kizáró ok, ha az adós adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán. Megfelelő ingatlanfedezet és jövedelem szükséges. Az elvárt jövedelem nagysága függ a hitel összegétől és az ingatlanfedezet értékétől, területi elhelyezkedésétől. Konkrét hitelajánlathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Kaphatok-e adósságrendező jelzáloghitelt, ha az egyik tulajdonos, (adóstárs lenne) bruttó 74.000 Ft jövedelemmel rendelkezik? A jövedelmét kézhez kapja, nem pénzintézetbe.

Kedves Katalin!
A hitelfelvételnél adóstársként olyan személy fogadható el, akinek nettó jövedelme eléri legalább a minimálbér összegét, ami jelenleg nettó 64.190 Ft. A folyószámlára érkező munkabér nem feltétel, kézbe kapott fizetéssel is lehet valaki adóstárs.
Az, hogy adott esetben Ön kaphat-e adósságrendező jelzáloghitelt, több tényezőtől is függ. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x