Mekkora jövedelem szükséges hitelkiváltáshoz?

Tisztelt Hitelnet!

Van egy svájci frank alapú lakáshitelünk. A törlesztő részlet folyamatos emelkedése miatt elgondolkodtunk azon, hogy esetleg érdemes lenne-e kiváltani. A gond csak az, hogy megkapnánk-e hitelkiváltásra a kölcsönt, mert a jövedelmünk kevesebb mint a hitel felvételekor.

A férjem 130.000.- Ft-ot keres, de én most gyeden vagyok, ami 63.000.- Ft + 12.200.- Ft családi pótlék 1 gyermek után. A tartozásunk kb. 6 millió forint. Csak a meglévő hitelünket szeretnénk kiváltani, másra nem szeretnénk költeni a kölcsönt.

Amennyiben lehetséges, kérem szíves tájékoztatásukat!
Köszönettel: Lívia

Kedves Lívia!

A jövedelemvizsgálat során a pénzintézetek az igazolható jövedelmek mellett figyelembe veszik a háztartás rendszeres kiadásait is. Ebben fontos szerepet játszik a havonta megélhetésre fordított összeg, illetve az esetleges meglévő hiteltörlesztések összege. Nem kell azonban figyelembe venni annak a kölcsönnek a havi törlesztését, mely  az igényelt hitelből kiváltásra kerül.

Alapfeltétel a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelem, ami legalább 3 hónapos munkaviszonyból kell, hogy származzon. A főadós önállóan elfogadható jövedelme mellett figyelembe vehető a gyedből származó bevétel is.

Ahhoz, hogy előkalkulációt tudjunk Önöknek készíteni, további adatokra lenne tehát szükségünk. Ezért arra kérjük, hogy töltse ki online űrlapunkat. A részletek ismeretében Hiteltanácsadóink megkeresik az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkiváltó konstrukciókat!

Addig is a várható törlesztő részlet összegéről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Deviza alapú lakáshitelemet szeretném kiváltani, ha lehetséges. A gondom az, hogy hivatalosan csak minimálbérre vagyok bejelentve. Ez elegendő a hitelkiváltáshoz? Adóstársat sajnos nem tudok bevonni.
Köszönettel.
Zsolt


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x