Mekkora ingatlan kell lakáshitelhez?

Tisztelt Cég!
Családi házat vennénk idén és ezzel kapcsolatban szeretnék felvilágosítást kérni. Saját erőt nem tudunk felmutatni gyakorlatilag semmit, de ha szükség van rá, akkor bevonható lehet anyósomék vidéki háza. A lakás, amit meg szeretnénk vásárolni Szegeden 12 millióért van árulva. A ház ennél lényegesen olcsóbb, de nincs rajta banki jelzálog. Az értéke kb 5 Millió forint lehet,de lehet, hogy az értékbecslő még ennyire sem fogja felértékelni.
A kérdésem az lenne, ha megfelelő mindkettőnk jövedelme, akkor megoldható lehet – e a lakásvásárlás önerő bemutatása nélkül is. esetleg valamilyen állami támogatást tudunk – elérni a vásárláshoz, bár ha jól tudok szocpol az esetünkben nem kérhető.
Előre is köszönöm válaszukat.
T. Zoltán.

Kedves Zoltán!
A felvehető lakáshitel felső összege törvényileg szabályozva van. Ez ugyan most 2012-ben módosításra került, de nem lehet több, mint a fedezetül felajánlott ingatlanok forgalmi értékének 80 %-a. Az Ön által megadott számok alapján tehát nem lehet több, mint 17 millió forintnak a 80 %-a, mi elvileg elegendő lehet a vásárláshoz. Persze ez nagyban függ attól is, hogy mekkora jövedelmet tudnak igazolni és mekkora hitelt tud a bank erre biztosítani. Azt javasolnám, hogy töltse ki online adatlapunkat és az ott megadatok alapján tanácsadóink meg fogják keresni a legjobb hitel lehetőségetek az Ön számára is.

A megadott adatok alapján megoldható lehet a hitelfelvétel az Önök esetében.

Kalkulátorunk segíthet Önöknek abban, hogy hozzávetőleges képet kaphassanak egy 12 milliós lakáshitel havi törlesztési kötelezettségeiről, de természetesen tanácsadóink több ajánlatot is készítenek az Önök számára.

Szolgáltatásunk természetesen díjmentes, semmilyen kötelezettséggel sem jár.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Vidéken, megyei jogú városban szeretnék házat venni, 1 700 000 Ft-os önerővel és adóstárs bevonásával. Az adóstárssal együtt nettó 180 000 Ft-os havi jövedelmet tudunk igazolni. Kiegészítő ingatlanfedezetre nincs lehetőségünk.
Kérdésem az lenne, hogy kaphatunk-e lakáshitel, ha igen, milyen összegben?
Köszönettel
Szilvia


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x