Mekkora értékű ingatlan kell hitelkiváltáshoz?

Üdvözletem!

Sajnos a tavalyi évben költözés, családi problémák, és miegymás miatt két banktól is fel kellett vennem személyi kölcsönt. Havonta jelenleg 34 500 forintot fizetek összesen a részletekre. Azt hallottam, hogy ha van ingatlan, amit fedezetként fel tudnék ajánlani, akkor kiválthatnám ezt a két hitelt valami olyannal, amivel akár több ezer forinttal is kevesebb lehetne a törlesztő részlet.

Van valamilyen előírás arra, hogy milyen értékű ingatlant fogadnak el a bankok? Rendszeres jövedelmem van, 124 000 forint, és munkahelyem is stabilnak látszik.

Köszönöm válaszát.
Katalin

Kedves Katalin!

Ingatlanfedezet felajánlása mellett valóban van kedvező lehetőség a hitelkiváltásra. Annak, hogy ingatlan alapú hitelkiváltó kölcsön igénybevételével több ezer forintos törlesztő részlet csökkenés érhető el, több oka is van. Az egyik az, hogy az adósságrendező jelzáloghitelek kamata és teljes hiteldíj mutatója (THM) sokkal kedvezőbb a személyi hitelek kamatánál, a másik pedig, hogy sokkal hosszabb futamidőre (akár 20 év) vehetők fel a fedezet nélkül nyújtott kölcsönökhöz képest. Ezekről bővebben hitelkalkulátorunk eredményeként olvashat.

A hitelkiváltás fedezeteként a bankok elsősorban lakóingatlant fogadnak el. Ezen belül a fedezet lehet családi ház, ikerház, sorház, társasházi tégla vagy panellakás, stb. A bankok a fedezetül elfogadható lakóingatlanok minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét is megjelölik. Ez pénzintézettől függően eltérhet. A minimális forgalmi érték általában 5-6 millió forint, a minimális hitelbiztosítéki érték pedig 4 millió forint. A hitelbiztosítéki értéket az értékbecslő az ingatlan forgalmi értékéből kiindulva állapítja meg, s azt az értéket jelöli, mely összegért a lakás egy esetleges nemfizetés esetén eladható.

Megfelelő ingatlanfedezet és jövedelem biztosításával elérhető a két személyi kölcsön kiváltására fordítható hitelkonstrukció. Továbbá fontos, hogy a személyi hitelek egyenlege nem mutathat elmaradást. A konkrét hitelkiváltási lehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Olvastam, hogy hitelkiváltáshoz mindenképpen kell ingatlanfedezet. Én egy hétvégi házat tudnék csak felajánlani, aminek az értéke kb. 3 millió forint. Ezt is el tudják fogadni?
Köszönettel várom a válaszukat!
Zsuzsi


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x