Megtévesztő hirdetések: Hitel BAR listásoknak

A gazdasági válság hatására emelkedik az egyes fogyasztói csoportok száma. A Gazdasági Versenyhivatal tapasztalatai alapján elmondható, hogy megemelkedtek az egyes szervezetek ellen bejelentett fogyasztói panaszok, valamint a Versenyhivatal figyelmét felkeltették azok a becsapósnak tűnő hirdetések, melyek egyszerű és gyors pénzhez jutási lehetőséget kínálnak. E szervezetek között találunk újonnan megjelent piaci szereplőket, illetve van olyan szervezet is, amelyet már többször megbüntetett a hivatal. Nem véletlen tehát, hogy a Gazdasági Versenyhivatal nagy hangsúlyt fektet 2010-ben a fogyasztók tájékoztatási gyakorlatára.

A GVH munkatársának tájékoztatásából megtudtuk, hogy azon szervezetek számára, melyek jogilag kevésbé szabályozott környezetben működnek, kiváló célcsoportot alkotnak azok a fogyasztók, akik a pénzügyi és gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe kerültek. Mivel napjainkban nem könnyű hitelhez jutni, a fizetési nehézséggel küzdők utolsó lehetőségként a „Hitel BAR listásoknak” című hirdetésekben bíznak, s melyekről az esetek többségében nem kapnak megfelelő és korrekt tájékoztatást. Kérdésként felmerülhet például az, hogy egy BAR listán szereplő hiteligénylőnek, akinek a jelenlegi hiteltörlesztés okoz problémát, jelent-e megoldást a 10-15 éven belül esedékessé váló lakásvásárlási lehetőség, valamint amennyiben lakás felújítási szerződést köt, akkor ez is 10-15 év múlva lenne-e aktuális.

A fogyasztói visszajelzések szerint az ügyfelek általában nincsenek tisztában azzal, hogy egy ilyen szerződéssel, melyben 10-15 éven keresztül előtakarékoskodnak, és nem jutnak azonnal készpénzhez, illetve azt sem tudják előre, hogy mikor jutnak vásárlási lehetőséghez, hatalmas kockázatot vállalnak. A legjobb esetben is csak az általában egy hónapos elállási idő alatt veszik észre, hogy nem az általuk óhajtott szolgáltatást kapták, jóllehet az elállási idő alatt is felszámítanak a szervezetek bizonyos költségeket. Ha azonban az ügyfél úgynevezett előtörlesztést ígért annak érdekében, hogy „vásárlási jogot” szerezhessen a legközelebbi közgyűlésen, akkor a gyűlés napjáig van elállási lehetősége. Ez pedig a szerződéskötés másnapját is jelentheti, így ha később ki is lépnek, a már befizetett összeget jobb esetben is csak évek múlva kaphatják vissza.

Utoljára a Swiss Invest 2009 Hungary Pénzügyi Szolgáltató Kft ellen indult eljárás, ugyanis az ügyfelek a cég hirdetései alapján nem juthattak kellő információhoz a vásárlói jogosultságról, annak idejéről, a termékekről, illetve egyéb kockázati tényezőkről.

Nemsokára hasonló két ügyet fog tárgyalni a versenytanács. Az egyik cég az Invest Holding System Kft., a másik pedig az Euró Correct Consulting Kft, melynek tevékenységét az Group Saving Kft. és a Group Center Kft vette át. Az előzőleg Euró Credit Consulting Kft. néven működő Euró Correct nevű cég nem első alkalommal kerül a tanács elé. 2005-ben 5 millió, illetve 17,5 millió forintra, 2007-ben 14 millió forintra bírságolták, majd 2008-ban 41,6 millió forint összegű büntetést kellett fizetnie.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
17 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Erzsi! (2012. szept. l2-i bejegyzés)
A szóban forgó cég pontos nevét és címét megkaphatnám, mert nem világos, hogy melyik cégről van szó a bejegyzésben.
Köszönöm: Judit

A férjem most volt az IHS-nél érdeklődni még jó, hogy mondtam neki, hogy amíg nem nézek utána kik ezek, nehogy aláírjon valamit. Most kiderült, hogy ez is átverés. Nagyon sajnálom önöket, akiket már becsaptak! Remélem, hogy sikerül visszakapniuk a pénzüket, bár ennek elég kicsi az esélye.

Sajnos én is belementem egy ilyen hitelbe Swiss Invest 2009 Hungary Pénzügyi Szolgáltató Kft-nél. Minden szépet és jót ígértek, ha előtörlesztést vállalok akkor biztos megkapom a hitelt. Nagyon csúnyán átvertek. Valami történt most a céggel, mert a levelet amit írtam még át sem vették. Ha valaki tudja, hogy hol tegyek feljelentést, hol jelezzem, hogy átvertek, kérem írjon. Kis pénzű ember vagyok és nagyon nagy szükségem lett volna a pénzre, de az, hogy amit befizettem az is elússzon az egy kicsit sok.
Kérem segítsen aki tud! Köszönöm.

Sajnos én is egy áldozati bárány vagyok, nagyon csúnyán a becsaptak, igaz nem a szemembe hazudott az illető, mert még rám sem nézett, mikor prédikált a pénzről. Azt hazudta, 1-2-hét az átfutás és már a számlámon is lesz a pénz, hát azóta sem jött és már biztos, hogy meg sem kapom. Tisztelettel Kérem akinek hatásköre, vagy aki tud ez a Bűnbanda ellen tenni, juttassa már oda őket, ahova valók, de mind egytől egyig.

Sajnos én is az IHS-től kértem kölcsönt, mivel bajban vagyok!
Nekem is ígértek mindent, de csak kérik előre a pénzt, viszont nem történik semmi! Amikor már én is besétáltam a csapdájukba, akkor mondta egy ismerősöm, hogy vigyázzak velük, mert átverés az egész! Miért nem lehet velük szemben tenni semmit?
Nekem volna egy javaslatom!
Akiket becsaptak, azoknak a pénzét kötelezzék kifizetni és utána a komoly bírságot kiszabni rájuk!
Én ezt tenném!!
Hiába szabják ki rájuk a komoly bírságot, nevetve kifizetik és minden megy tovább!
Tehát mindenkit óvok, hogy ne higgyenek az ilyen hirdetéseknek!!!!!!

Nagyon csúnya átverés az egész!! Én sajnos benyeltem a kecsegtető hirdetést az IHS-nél tavaly márciusban. Év végéig hitegettek, hogy kapom a pénzt, de persze semmi sem történt. Januárban felmondtam a szerződést és még mindig várom a pénzemet, amit állítólag visszafizetnek. Csak azt nem mondják meg, mikor!!! Nem jártam utána, nem néztem utána, nem informáltam le őket és most szívok!!!
Óva intek mindenkit az ilyen hirdetésektől!!!

Kedves Betti !
Mi is most készülünk felvenni az IHS-el a kapcsolatot. Szóban azt ígérték, hogy előre semmit sem kell fizetni. A pénzt 3 hónapon belül garantáltan megkapjuk.
Igaz ez???

Tisztelt érintettek.
Azt nem értem AMIKOR ODAMEGY AZ EMBER AZT MONDJÁK 3-5 nap amíg folyósítják a pénzt.
Ez akkor nem igaz???
Befizetni csak a pozitív elbírálás esetén kell???
Hogy van ez??? Nem 3-5 nap, hanem 10 év amire megkapom a pénzem??
András

Mi is beleugrottunk az IHS Kft jó pénzszerző csapdájába. Befizettünk egy csomó pénzt, hitel a kanyarban. Jól megszervezett kis csapat ott.
Mi is szeretnénk az összes befizetett pénzünket visszakapni!!!!!!!!!!

Sajnos én is bele mentem egy ilyen hitelbe Swiss Invest 2009 Hungary Pénzügyi Szolgáltató Kft -nél.Minden szépet és jót ígértek,ha előtörlesztést vállalok akkor biztos megkapom a hitelt.Nagyon csúnyán átvertek.Valami történt most a céggel mert a levelet amit írtam még át sem vették.Ha valaki tudja hogy hol tegyek feljelentést,hol jelezzem hogy átvertek kérem írjon.Kis pénzű ember vagyok és nagyon nagy szükségem lett volna a pénzre,de az hogy amit befizettem az is elússzon az egy kicsit sok.Kérem segítsen aki tud! Köszönöm.

Én soha nem igényeltem ilyen kölcsönt, de pont a mai napon egy nagyon közeli rokon járt így, hogy be akarták csapni, szép ígéretekkel, de hazugsággal. 193 ezer ft-ot kellett volna befizetni, de a kölcsön még távol volt. Szerencsére megbeszélték másokkal és velünk is, így holnap nem mennek el Bp-re, mert ez az egész átverés. Miért engedik meg, hogy ezt tegyék a megszorult emberekkel? Erre nincs törvény?Miért kell efelett szemet hunyni.Igy védik a magyar embereket?

Tiszteletem.én azt szeretném meg tudni ,hogyan lehetne a pénzemet minél hamarabb vissza kapni.ugyanis énis bele ugrottam egy szerződésbe az IHS kft nél.szerződés kötési díj 144 e ft,+egy havi törlesztő.15900.jog átruházás stb.senkinek nem ajánlom.nagyon szépen el tudják magyarázni,szépen megvan fogalmazva a szerződés is.átverés az egész.akinek pénzre van szüksége annak most kell nem 10 vagy 15 év múlva.

Az euro credit consulting kft elérhetőségét szeretném megtudni (e-mail cím, levelezési cím, telefonszám, mindegy melyik), mert ebben a hónapban telne le a hiteltörlesztésem, és most kellene visszafizetniük a regisztrációs díjat. és hiába böngészek, nem találok semmilyen elérhetőséget

Tisztelt Hitelnet Csoport!
Az Euro Credit Consulting Kft (1133 Budapest, Váci út 110.) ügyfelei voltunk, a szerződést 2004. június 3-án kötöttük. A szerződésünk, a befizetéseket igazoló bizonylatok birtokunkban vannak. Az üzletkötő tanácsára öt év elteltével újra kerestük Őket, akkor kaptunk egy nevet, elérhetőséget. Az úr közölte, hogy várjunk még öt évet, akkor jár le a szerződés és jelentkezzünk. Azóta ezt a céget felszámolták, de elfelejtettek erről értesíteni minket, hogy van-e követelésünk. Sajnálatos családi esemény miatt fordulok Önökhöz, van-e arra mód, hogy megkapjuk a befizetett összeget és hová kellene fordulnunk.
Tisztelettel és köszönettel.

Kedves Asszonyom!
Az adott ügyben irodánk nem illetékes, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni. Javasoljuk, hogy panaszukkal a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) keressék meg vagy forduljanak jogi szakértőhöz.

Tisztelt károsultak!
Sajnos Én is beleestem abba a hibába, hogy szerződtem az Euro Credittel. Ez még 2005-ben volt. Most járt le a 10 éves időtartam és járt vissza egy kis pénz. Itt egy telefonszám 06 1 7704639 Budapest Káldy Gyula u. 6. ők adnak vissza valamennyi lóvét. Az is segítség.

BAR LISTÁN VAGYOK.SZERETNÉM TARTOZÁST RENDEZNI ,HOGY LEKERÜLJEK A BAR-RÓL ,LEHETSÉGES EZT MEGVALÓSÍTANI,?


17
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x