Megoldható a személyi kölcsönök összevonása, ha BAR listán szerepelünk?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Olyan problémával fordulok önökhöz, hogy örököltünk nagyon sok személyi kölcsönt és ez mellett számla elmaradásunk is van! Sajnos azért, mert egy hitel törlesztésünk csak 50.000 Ft havonta. A többire nem igazán jut!

Az a kérdésem, hogy van-e erre valamilyen megoldás, hogy mindent egybe vegyünk és azt az összeget törlesztenénk! A gond csak az, hogy mind a ketten rajta vagyunk a BAR listán pont ezért, mert havi szinten nem jut mindenre. Sajnos én már nem látok ebből kiutat és nem tudom kihez kéne fordulni, amit tudunk azt törlesztjük!

Előre is köszönöm szíves válaszukat!
Tisztelettel.
Kriszta

Kedves Kriszta!

A negatív adóslistán való szereplés pénzügyi partnereinknél sajnos a hiteligény elutasítást vonja maga után. Nincs ez másként akkor sem, ha a cél a meglévő, kisebb összegű személyi hitelek, számlatartozások kiegyenlítése lenne. A jelenlegi státuszukban tehát nem felelnek meg a hiteligénylés feltételeinek, ezért nem tudunk olyan hitelkonstrukciót ajánlani Önöknek, mellyel megoldható meglévő kölcsöneik összevonása.

Esetlegesen két megoldást tudnánk javasolni. Az egyik valamilyen fizetéskönnyítési lehetőség igénybe vétele. Ilyen például a futamidő meghosszabbítása, a törlesztő részlet csökkentése egy átmeneti időre, ami jellemzően 6-12 hónap, stb. A konkrét lehetőségekről a hitelnyújtó bank tud Önöknek pontos felvilágosítást adni. Ha deviza alapú hitellel rendelkeznek, akkor az árfolyamrésre illetve az esetleges egyoldalú, tisztességtelen szerződésmódosításra vonatkozóan visszatérítés illetheti meg Önöket. Még le nem zárt hitelszerződések esetén az ügyfelek fennálló tartozása csökken, ami önmagában is a havi törlesztő részlet csökkenésével járhat. Az erre vonatkozó elszámolást az arra jogosultaknak várhatóan jövő év februárjában küldik meg a pénzintézetek.

A másik lehetőség az lenne, ha nem Önök, hanem más személy lenne a hitelfelvevő. A hiteladós csak olyan személy lehetne, aki nem szerepel negatív tartalommal a BAR listán, valamint megfelelő jövedelemmel és ingatlanfedezettel rendelkezik. Jelzáloghitel felvételével lényegesen alacsonyabb havi törlesztési kötelezettségük lenne. Kérdés az, hogy van-e olyan személy, aki ezt vállalja. Amennyiben ez járható út, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem/uram!
Érdeklődnék, hogy hogyan lehetne hitelt felvennem adósságrendezésre. Külföldi munkaviszonyom van legalább 4 éve, viszont a probléma, hogy Aktív BAR listán vagyok Magyarországon. Sajnos azért nem sikerült hiteleimet fizetni, mert túl sok a törlesztő részlet külön-külön. Bármi lehetőség van arra, hogy egybevonjam az hiteleimet és úgy fizetnem? Kb. olyan 6 millió forint. Külföldről bármit tudok munkahelyről bankszámláról igazolni.
Várom válaszukat.
Tisztelettel.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x