Tisztelt Hölgyem / Uram,

Férjemmel külföldön dolgozunk, mindketten magyar állampolgárok vagyunk és szeretnénk lakáshitelt igényelni egy budapesti lakás megvásárlásához. A hitelt az itteni, külföldi jövedelmünkre szeretnénk felvenni.

Kérdésem, hogy lehetséges-e ez és milyen feltételekkel, milyen adatok szükségesek hozzá és melyik bank biztosítja a legkedvezőbb feltételeket.
Milyen hosszú az elbírálási folyamat?
Át lehet-e ütemezni a hitelt amennyiben, hamarabb szeretnénk törleszteni?
A hitelre 2015. szeptemberétől lenne szükségünk, akkorra készül el a lakás, aminek építése még folyamatban van. Meg lehet határozni az összeg folyósításának a pontos dátumát a bank felé?
További fontos kérdésem, hogy amennyiben szeretnénk majd valamikor visszaköltözni Magyarországra, befolyásolja-e ez a hitelt, ha munkaviszonyunk folyamatos lesz, csak a munkahely és a lakcím változik? Előfordulhat, hogy munkaadónk, egy nemzetközi cég áthelyez minket Magyarországra.

A hitel összege: 10 millió forint. Tervezett futamidő: 5 év.

Válaszukat előre is köszönöm,
Viktória

Kedves Viktória!

Külföldön dolgozó magyar állampolgároknak is van lehetőségük lakásvásárlási hitelt felvételére magyarországi pénzintézetnél. A bankok többsége elfogadja a külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet. Ennek igazolásához bankszámlára utalt munkabér esetén elegendő lehet az utolsó 3 havi számlakivonat és a munkaszerződés, de - a választott pénzintézettől függően - további igazolások benyújtására (például kinti adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás, stb.) is szükség lehet.

A lakásvásárlás pontos részleteinek ismeretében (például a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, vételár, igazolt nettó jövedelmek, stb.) Szakértőink személyre szabottan tudják Önöket tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről, melyek aktuális törlesztő részletét előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével is kiszámolhatja.

Az optimális konstrukció kiválasztása után, a szükséges dokumentumok birtokában előzetes hitelbírálatot tudnak Szakértőink végezni. Egy egy-két munkanapot vesz igénybe. A teljes hitelkérelmi dokumentáció benyújtása után a hitelügyintézés körülbelül 1 hónapba telik.

A hitelek átütemezésére minden pénzintézetnél van lehetőség. Az előtörlesztés díja általában az előtörlesztett összeg 1%-a, de előtörlesztéskor bizonyos esetekben díjmentességet lehet élvezni. Erről Szakértőink szintén konkrét tájékoztatást tudnak adni.

A folyósítási feltételek teljesülése esetén van lehetőség a folyósítás körülbelüli időpontjának meghatározására. A lakásvásárlási hitelt a bankok csak akkor folyósítják, ha a saját erő már kifizetésre került, a banki hitel a vételár utolsó része.

A felvett hitelt nem befolyásolja a munkahely-váltás. Amennyiben erre a hitelfelvétel előtt kerül sor, de a munkáltató ugyanaz a cég, a munkaviszony pedig folyamatos, akkor ez sem probléma. Más munkáltató esetén legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony igazolása a feltétel.

Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérheti! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2007-ben svájci frankos személyi kölcsönt vettem fel, ami 2014.10.26.-án lejárt. Az OTP Bank felszólított, hogy vagy egyben kifizetem ami több volt mint amit felvettem, vagy személyi forint alapú kölcsönnel kiválthatom, amit még 7 évig fizethet.
Kérdésem az lenne, jár-e vissza nekem is pénz?