Megoldható a hitelek összevonása, ha van köztük felmondott kölcsön?

Tiszteletem!

Vettem fel 3 darab kölcsönt, amiből kettőt fizetek is és volt egy, amiről most jött meg a papír, szabad felhasználású kölcsön, ami 7 száz ezer forint feletti összeg lett. Egyik hitelben megegyeztem a végrehajtói csoporttal a havi részletben, és egy másik csoporttal is. Ami most kijött azt már egyben nagyon sok lenne fizetnem, rokkant nyugdíjas vagyok 1989. óta és nejem is az volt, szociális nyugdíjas, amiből fizettük a három törlesztést. Nejemtől elvették a nyugdíjat, mivel az én nyugdíjam összege meghaladja a két főre való összeget. Így nem tudtuk egyszerre fizetni a három törlesztést.

Kérdésem az lenne, meg lehetne-e oldani, hogy a három tartozásomat összevont fizetéssel törlesszem. Ha megoldható, hol, vagyis melyik bank vagy hitelintézet tudna segíteni tartozásomat egyben kifizetni és olyan havi törlesztéssel fizetném, ami nekem is megfelelő lenne és a hitelezőnek is. Kérdésem az lenne, hogy valamilyen módon megoldható ez? Mert ha mindhármat külön fizetném, akkor még a rezsit sem tudnám fizetni.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Pál

Kedves Pál!

A három meglévő hitel egyetlen kölcsönné való összevonása alapesetben megoldható lenne, de azzal, hogy a hitelek között van olyan, melynek fizetése nem szerződésszerűen történt, sajnos nem teljesül az adósságrendező hitelek esetén előírt feltétel. A bankok ugyanis csak olyan kölcsönt váltanak ki, melyet az adós minden hónapban elmaradás nélkül törlesztett. A kiváltandó hitelek problémamentes törlesztését a pénzintézetek ellenőrzik. A során be kell mutatni az utolsó 3-6 havi törlesztési kivonatot, amin egyértelműen látszik, ha nem történt hiteltörlesztés. Továbbá a kiváltandó hitelek fennálló tartozásáról igazolást is kell hozni a hitelnyújtó banktól. Amennyiben az adott hitel egyenlege hátralékot mutat, szintén elutasításra kerül az adósságrendező hitelkérelem.

Ha az adott hitelügylet már a végrehajtás stádiumában van, akkor a hitelszerződést már felmondta a bank. Felmondott hitel kiváltása sajnos szintén nem oldható meg egyik bankpartnerünknél sem. A problémás hitelmúlt miatt az Önök adatai valószínűleg BAR listásra is kerültek. Ez egy újabb tényező, ami ellehetetleníti a hitelfelvételt. Ilyen esetben sajnos nem marad más megoldás, mint a végrehajtóval vagy élő hitelszerződés esetén a hitelnyújtó bankkal való megegyezés. Ez ügyben az illetékes végrehajtóval vagy bankkal kellene felvennie a kapcsolatot.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Én bárlistás vagyok, amit megvett egy másik bank, amit természetesen fizetek. Szükségem lenne 100. 000 Ft-ra. Jó munkahelyem van, havi 230.000 Ft fizetéssel.
Kérem hivjanak fel.
Marianna


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x