Tisztelt Hitelnet!

Közalkalmazottként dolgozom több mint 1 éve, a párom is állami cégnél dolgozik 19. éve. Jelenleg albérletben lakunk 2 éve. Személyi hitelünk van, ami havi 40 000 Ft. Szeretnénk egy használt kertes házat vásárolni, ami 11 millió Ft-ba kerülne. Kb. 700 000 Ft megtakarított pénzünk van. Van 1 gyermekünk, 4 éves. A 2. gyermek tervben van. 13 éve élünk együtt a férjemmel.

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lakásvásárlási támogatások, szocpol illetve hitelek vannak, tudna esetleg valami kedvezőt ajánlani nekünk?
Köszönöm.
Tisztelettel.
Éva

Kedves Éva!

Ami a gyermekek után igényelhető, egy összegű állami támogatásokat illeti, használt lakás vásárlásához ilyen jelenleg sajnos nem vehető igénybe. Amit korábban igényelni lehetett (fiatalok otthonteremtési támogatása, félszocpol), azt 2009. július 1-től megszüntették. Jelenleg szocpol csak újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez kérhető. Ha tehát használt kertes házat vásárolnak, akkor gyermekek után járó támogatással nem kalkulálhatnak.

Használt lakás vásárlása esetén az állami segítség kamattámogatás formájában érhető el. A pénzintézetek kínálatában megtalálhatók az 5 éves kamattámogatással nyújtott lakásvásárlási kölcsönök. A kamattámogatás a futamidő első öt évében a havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosított. Ez nemcsak közalkalmazottak számára érhető el. Minden lakásvásárló, aki megfelel a hiteligénylés feltételeinek, felveheti. Kimondottan közalkalmazottak számára nyújtott lakáshitelt a bankok jelenleg nem kínálnak.

Az államilag támogatott lakáshitelek mellet a piaci kamatláb mellett nyújtott konstrukciók is igénybe vehetők. A piaci kamatozású lakáskölcsönök jelenleg szintén kedvező törlesztő részlettel érhetők el, ami a lakáshitelek referenciakamatául szolgáló BUBOR jelenlegi alacsony mértékének köszönhető. Mindezekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével Önök is meggyőződhetnek!

Használt lakás vásárlásához tehát a fent vázolt hitelkonstrukciók vehetők igénybe. Emellett azonban meg kell felelni az egyéb feltételeknek is, melyek közül a két legfontosabb az ingatlan- és jövedelemfedezettség. 11 millió forint értékű ház megvásárlásához 700.000 Ft saját erő sajnos nem elegendő. Ha nem rendelkeznek ennél több készpénzzel, akkor csak plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet segítséget. Ingatlanát bárki felajánlhatja plusz fedezetként. Jövedelemvizsgálat során megállapít a bank egy úgynevezett hitelezhetőségi limitet, vagyis azt az összeget, melyet a havi törlesztésre fordíthatnak. A meglévő személyi hitelek törlesztésére fordított összeg nagyban csökkenti az újabb hitel felvételére fordítható jövedelmet.

Kiegészítő ingatlanfedezet bevonásának lehetősége esetén Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot! Ehhez kérjük online ajánlatkérő nyomtatványunkat töltse ki!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése