Üdvözlöm Önöket!

Meglévő lakáshitelem szeretném hasonló paraméterekkel kedvezőbbre cserélni. Amennyiben lehetséges, ebben kérnék segítséget.

Az Axa Banknál szerződtem 3 évvel ezelőtt, életbiztosítással kombinált lakáshitelre. 240 hónapra 40.000 Chf-ot (akkor 7.500.000. Huf volt, 1 Chf/188 Huf árfolyamon) vettem fel. Jelenlegi törlesztőm havi 82.000 Huf körül van, melyben az életbiztosítás összege: 25.100 Huf.

Kérdésem, hogy van-e lehetőség kedvezőbb hitel átvállalására?
Amennyiben igen, milyen módon, milyen kondíciókkal?

Köszönettel:
Gábor

Kedves Gábor!

Mivel életbiztosítással kombinált hitel esetén nincsen tőketörlesztés, ezért ha most a hitelkiváltás mellett dönt, akkor fennálló tőketartozása svájci frankban nézve ugyanúgy 40.000 CHF. Ha ezt a mostani árfolyam átszámítjuk, akkor a tartozás forintban kifejezett értéke hozzávetőlegesen 10 millió forint. A kiváltással tehát azonnali árfolyamveszteséget szenvedne el, így nem biztos, hogy érdemes kölcsönét kiváltania.

Ugyanakkor az életbiztosításba eddig befizetett megtakarítást nem kapja vissza teljes mértékben, ha a biztosítást is megszünteti, annak csak töredéke járna vissza.

Ha kíváncsi a jelenleg elérhető hitelkiváltó kölcsönökre, akkor Szakértőink készséggel elkészítik Önnek a kalkulációt. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése