Tisztelt Hitelnet!

A kérdésem a következő lenne:
2011 júliusában vásároltunk egy használt lakást, majd 2011 novemberében megszületett első gyermekünk, aki után nem tudtuk megigényelni a szocpol támogatást. Most várjuk második gyermekünket és az első kérdésem az lenne, hogy a második gyerek után tudjuk-e igényelni a szocpolt (félszocpolt)?

Második kérdésem az lenne, hogy a meglévő lakáshitelt le tudjuk-e cserélni egy kedvezőbb (állami támogatott) hitelre?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Henrik

Kedves Henrik!

A szocpol használt lakás vásárlásához továbbra sem jár, illetve a korábban használt lakás vásárlásához igényelhető "félszocpol" sem került ismét bevezetésre. Ha ez meg is történne, véleményünk szerint akkor sem lehetne utólag igénybe venni a támogatást egy 2011 júliusában vásárolt lakásra. Használt lakásnál utóbb született gyermeke után csak az a támogatott személy tudja igénybe venni az úgynevezett fiatalok otthonteremtési támogatását ("félszocpolt"), aki 2009. július 1. előtt, jelenleg is fennálló lakáshitel igénybevételével vásárolt használt lakást, s ahhoz a már meglévő gyermeke vagy gyermekei után is megkapta a támogatást.

Arra van lehetőség pénzügyi partnereinknél, hogy az adós meglévő lakáshitelét lakáscélú jelzáloghitellel váltsa ki, de ez csak piaci kamatozású lakáshitel lehet, állami kamattámogatású nem.

Ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat, akkor Szakértőink utána tudnak nézni annak, hogy a bankpiacon van-e jelenleg olyan kedvező lakáshitel, amire érdemes volna kiváltaniuk meglévő lakáscélú kölcsönüket. Ennek egyébként Ön is utánajárhat online hitelkiváltás kalkulátorunk segítségével. Ehhez az alábbiakat kellene tennie: a megadott lehetőségek közül válassza az "Adósságrendezés ingatlanfedezettel" hitelcélt. A hitelösszeghez a fennálló tőketartozást kellene beírni, amit a hitelnyújtó bank tud Önnek pontosan megadni. A futamidő megjelölésénél azzal kell tisztában lenni, hogy az adós életkora a kölcsön lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó konstrukciókat. Ezek törlesztő részletét és a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét összevetve az Önök lakáshitelével, kiderül, hogy érdemes lenne-e a meglévő lakáshitelt kiváltani.
Ha igen, akkor az adott konstrukcióra vonatkozóan is kérheti részletes hitelajánlatunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Tavaly vásároltam használt ingatlant, amihez forint hitelt vettem fel. Vehetek-e fel kamattámogatott hitelt meglévő hitelem kiváltására?
Köszönöm: Csilla