Jó napot!

Kicsit összetettebb a kérdésem. Van egy lakáshitelem a jelenlegi lakásomon, amelynek 3 éve a vételára 8,4 M Ft volt és 4,8M Ft hitelt vettem fel rá. Időközben előtörlesztettem és már csak 500 ezer Ft a tartozásom. Most másik, kisebb értékű lakás megvásárlásán gondolkodom, illetve kellene kb. 1 Millió Ft a jelenlegi felújítására is.

Ha jól tudom, most van egy állami kamattámogatás lakás vásárlása/felújítása esetén 35 éves korig (jelenleg pont 35 éves vagyok) és ha jól olvastam, ennek nem előfeltétele, hogy nem lehet másik lakásom.

Érdekelne, hogy a meglévő hitelem mellé 0 Ft önerővel tudnék-e felvenni a másik lakás megvásárlásához (ezt 3-6 M Ft között tervezem). Önerő nélkül a jelenlegi kb. 8,4 M értékű lakást és a megvásárolandót tudnám fedezetként bevonni. Érdekelne, hogy ha ez megoldható, lehetséges-e harmadik hitelt is felvenni kb. 1 Millió Ft értékben a felújításra (esetleg a fenti kamattámogatott formában vagy ha nem lehetséges úgy, szabad felhasználásra)? Az összes felvett hitel így 4,5-6,5 Millió Ft körül lenne, ami a két lakás bevonásával egy hitel esetén nem lenne sok, de nem tudom, lehet-e így variálni.

Egyébként 3 hónapos munkaviszonyom van a jelenlegi munkahelyemen (bár előtte dolgoztam folyamatosan 9 évet csak váltottam), és 145.000 Ft a havi nettó keresetem. A jelenlegi hitelem havi 5 ezer Ft és ERSTE Bankos.

Köszönöm a válaszát,
Csaba

Kedves Csaba!

Annak lehetősége, hogy a meglévő lakáshitel mellé tud-e felvenni újabb lakásvásárlási és felújítási hitelt, két tényezőtől függ. Az egyik a megfelelő ingatlanfedezettség, a másik a megfelelő jövedelemfedezettség. Előzetes hitelbírálat elvégzésével tudjuk ezt pontosan megmondani. Elvileg van lehetőség a finanszírozásra.

A vásárláshoz állami kamattámogatású lakásvásárlási hitel is igényelhető, az állam által 5 évig biztosított kamattámogatással. Ennél a konstrukciónál valóban nem kizáró ok a már meglévő lakástulajdon, s nem kell megfelelni a 35 éves korhatárnak. Felújításra piaci kamatozású lakáshitel vehető fel.

A jelenlegi munkahelyen elegendő a 3 hónapos munkaviszony, de fontos, hogy nem lehet próbaidőn. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek, melyből tájékozódhat az elérhető hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném kérdezni, hogy nekem 5 millió forint hitelre lenne szükségem. Az önerő kb. 80% megvan. A hitelt úgy szeretném felvenni, hogy nekem már van egy lakáshitelem, ami megmaradna. 133.000 Ft a fizetésem és 19.000 Ft a hitel, amit fizetek és van egy fundamenta 7.000 Ft.
Másik kérdésem az lenne, hogy nyugdíjasnak is adnak kedvezményes hitelt? Neki a nyugdíja kb. 90.000 Ft .
Várom válaszát.
Üdv: Katalin

A meglévő lakáshitel mellé vehetek-e fel még egy lakáshitelt? Igazolt nettó jövedelmem 400 ezer Ft, havi törlesztés a meglévő hitelre 90 ezer Ft! A család összes bevétele 660 ezer Ft, 3 gyermekünk van!