Tisztelt cím!

Építési hitelt szeretnék felvenni, a párom nevén lévő, szombathelyi családi házra. Az ingatlan jelenlegi értéke 5 millió Forint (friss becslés), amire további 8 millió forintot szeretnék felvenni. A építkezés tervezett költsége kb. 12 millió forint, de 4 millió készpénzzel rendelkezünk. Az átalakítással közel 100 nm-re növekedne az ingatlan, a jelenlegi 40 nm-ről. A piaci értéke (inkább kevesebbel számolva), kb. 12 millió forint lenne, az átalakítást követően. A ház per és tehermentes, nem vagyunk BAR listások és egyéb kölcsönünk sincs.

Párom alkalmazottként dolgozik, a jövedelme nettó 150.000 Ft. Én úgyszintén alkalmazottként dolgozom Ausztriában, a jövedelmem külföldi bankszámlára érkezik és kb. 450.000 Ft. Munkaszerződést, bankszámla kivonatokat, mindketten be tudunk mutatni. A hitelhez egy második ingatlan bevonására nincs lehetőségünk.

A kérdéseim a következők lennének.
Pozitív elbírálás esetén, egy összegben kapjuk meg a pénzt?
Számlát kell-e bemutatnunk a beépített anyagokról, valamint a munkadíjról? Ha igen, mekkora százalékban?
Legalább 5 évre rögzített kamattal működne-e?
Egyáltalán a fent leírtakkal, kaphatunk-e a hitelt?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv.
Krisztián

Kedves Krisztián!

12 milliós várható jövőbeni ingatlanértékkel számolva, figyelembe véve a háztartás igazolt nettó jövedelmét elvileg nincsen akadálya 8 milliós lakáshitel felvételének. Személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz azonban további információk szükségesek, s előzetes hitelbírálat elvégzését is javasoljuk, melyet Szakértőnk díjmentesen végeznek. Ehhez nem kell mást tenniük, mint első körben kitölteni online adatlapunkat vagy felkeresni a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

A hitelt nem egy összegben, hanem szakaszosan folyósítják a hitelintézetek, helyszíni ellenőrzést követően. Az igényléskor az elvégezni kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani. Számlabenyújtási kötelezettség csak államilag támogatott lakáshitel igénylése esetén van. Ekkor a hitelintézet által elfogadott költségvetésben szereplő teljes költség legalább 70%-áról, illetve, ha az igénybe vett kamattámogatott kölcsön összege ennél magasabb, úgy ennek összegét kitevő, az igénylő saját nevére kiállított számlákat kell bemutatni. Ha piaci kamatozású lakáshitel mellett döntenek, akkor a hitel felhasználását számlákkal nem kell igazolni.

Mind a piaci kamatozású, mind az államilag támogatott hitelkonstrukciók között megtalálhatók az 5 évig fix törlesztésű kölcsönök. A piaci kamatozású konstrukciók esetében a kamat akár 10, 15 vagy 20 évre is fixálható. Az aktuális törlesztő részletekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével előzetesen is tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése