Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy kaphatunk-e párommal együtt hitelt (6.000.000 Ft-ot)? Lakást szeretnénk venni, de mindkettőnknek van személyi kölcsöne és 1 folyószámlahitelünk. Ezt szeretnénk kitörleszteni elsősorban és a fennmaradó összegből lakást próbálnánk vásárolni.

Kettőnk jövedelme kb. 200.000 Ft. Én jelenleg gyeden vagyok 10 hónapos kislányommal. Párom dolgozik.

Bármilyen lehetőség érdekel. Egyáltalán nem vagyunk tájékozottak ebben a témában sajnos.

Nagyon szépen köszönöm előre is szíves válaszukat!
Üdvözlettel:
Szilvia

Kedves Szilvia!

A bankok által nyújtandó hitel összegét minden esetben befolyásolja az igénylők már meglévő hiteltörlesztéseinek összege. Azt az összeget, amit a személyi kölcsönök és a folyószámla-hitel törlesztésre fordítanak, a rendszeres kiadások között veszik figyelembe lakáshitel igénylése során, tehát ez csökkenti az újabb hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy automatikusan ki is zárná a hitelfelvétel lehetőségét.

A másik lényeges dolog, hogy a lakásvásárlási hitel nem költhető adósságrendezésre. Lakásvásárlásnál a kölcsönt a bankok az eladó adásvételi szerződésben megadott bankszámlájára utalják és csak akkora összeg vehető fel, ami az önerő mellett a vételár kiegyenlítéséhez szükséges.

Egy összegben a 6 millió forintot szabad felhasználású jelzáloghitelként tudnák felvenni, s azt igény szerint költhetnék adósságrendezésre és lakásvásárlásra. Ám ehhez szükség van egy megfelelő ingatlanfedezetre is. Szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ugyanis a vásárolandó lakás nem fogadható el. Ugyanakkor nem is érdemes szabad felhasználású hitelből lakást venni, hiszen a lakáshitelek kamata kedvezőbb, azaz alacsonyabb a törlesztő részletük.

Ami esetlegesen megoldás lehet az, hogy egy már meglévő, bármely személy (például: szülők) tulajdonában lévő ingatlanra szabad felhasználású hitelt vesznek fel, melyből kifizethetik adósságaikat és előteremthetik a lakásvásárláshoz szükséges önerőt. Második lépésben pedig lakásvásárlási hitelt igényelnek, melynek fedezete a vásárolandó lakás.

Az, hogy mekkora összegű hitelt tudnának felvenni egyik, illetve másik hitelcélra, illetve mennyi önerő szükséges a lakáshitelhez, a további részletek ismeretében határozható meg. Lényeges szempont az, hogy milyen értékű ingatlanfedezetet tudnak felajánlani, valamint mekkora értékű lakást vásárolnának. Ezeket az információkat online űrlapunk kitöltésével adhatja meg, s ezt követően értesülhet Tanácsadóink díjmentes hitelajánlatából az esetleges lehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése